Aktuality

Pomôžte tvoriť program SSN

Viete si predstaviť, že by novinári svojim činom spôsobili zlomový bod v dejinách tejto krajiny? Pred 50 rokmi to dokázali na 1. zjazde vtedajšieho Zväzu slovenských novinárov. Legendy slovenského novinárstva Mieroslav Hysko, Gavril Gryzlov, Roman Kaliský a ďalší sa na ňom vzbúrili proti politickej moci, proti neslobode tlače – bol to jeden zo slovenských signálov Pražskej jari 1968.

V deväťdesiatych rokoch minulého storočia Slovenský syndikát novinárov spolu s redakciami viacerých novín zmobilizoval verejnosť v boji proti neprimeranému DPH uvalenému na printové média. Dnes sa syndikát  zaoberá takmer výhradne  samým sebou, problémami hospodárenia a vnútorného života organizácie. Zmeňme to! Netreba zakaždým ísť do ulíc, ale naša organizácia by mala oslovovať verejnosť, ktorú kvári nemálo problémov. Mala by prispieť k obnove dôstojnosti novinárskeho stavu, k jeho aktivite i ochrane.

Pripravujeme programový dokument  snemu Slovenského syndikátu novinárov, ktorý sa zíde v novembri 2013. Ako má vyzerať syndikát, na čo sa má sústrediť, čo má robiť, aby bol príťažlivý pre širokú novinársku obec?

Pošlite nám do konca júna na e-mailovú adresu: sekretariat@ssn.sk svoje podnety, nápady a návrhy, ktoré pomôžu vytvoriť program SSN.

Programová komisia Predstavenstva SSN

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore