Tlačové správy

Vynovené mestské kúpalisko bude po ročnej pauze opäť otvorené

Viac trávnatej plochy, zrekonštruované bazény, nové zázemie aj bezplatné wi-fi ponúkne Košičanom zrekonštruované mestské kúpalisko na Rumanovej ulici. Letnú sezónu 2013 odštartuje v pondelok 1. júla o 9:00h.

Príjemné osvieženie počas horúcich letných dní a k tomu hneď niekoľko noviniek čaká návštevníkov obľúbeného kúpaliska, ktoré vďaka výstavbe Kunsthalle a revitalizácii Mestského parku dostalo novú tvár. Rekonštrukciou prešla technológia úpravne bazénovej vody so systémom automatizovaného riadenia, sociálne zariadenia aj sprchy. Bazény dostali nový hydroizolačný náter a zrekonštruované boli tiež chodníky a brodítka.

Stánky s občerstvením ponúkajúce teplé jedlá a chladené nápoje budú návštevníkom k dispozícii v nových priestoroch so slnečníkmi a zastrešenou plochou. Novinkou v oddychovej zóne areálu kúpaliska je jazierko a väčšia plocha na opaľovanie s novým trávnatým kobercom o rozlohe 3400 m². Na najmenších návštevníkov čaká malé detské ihrisko s pieskoviskom, šmýkačkou, hojdačkami a asfaltové ihrisko.

Na mestské kúpalisko sa v lete chystá aj primátor mesta Richard Raši: „Rekonštrukciou prešli bazény aj zázemie kúpaliska, zväčšila sa plocha na opaľovanie a pre najmenších je pripravené detské ihrisko. Zaujímavou novinkou bude určite najmä pre mladých bezplatné pripojenie na internet v celom areáli kúpaliska. Košičanov po minuloročnej prestávke na obľúbené mestské kúpalisko srdečne pozývam, určite sa tam spolu v lete stretneme“!

Vchod na kúpalisko bude po novom zo strany parku, ktorý sa vďaka turniketom a náramkom s čipovým kódom umožňujúcim obojsmerný pohyb priamo prepojil s areálom kúpaliska. Návštevníci tak môžu využívať súčasne aj plochu vynoveného mestského parku, multifunkčné športovisko a detské ihriská.

Pri prestavbe sa pamätalo na imobilných návštevníkov, pre ktorých bude k dispozícii bezbariérové sociálne zariadenie so sprchou. V rámci zvýšenia bezpečnosti bol areál vybavený novým verejným osvetlením a monitorovacím systémom. Vítanou novinkou je tiež bezplatné pripojenie na internet a fakt, že všetky výhody zrekonštruovaného kúpaliska si budú Košičania užívať za nezmenené vstupné.

Ceny lístkov pre rok 2013:

  • dospelí – celodenný   3,50 Eur
  • deti – celodenný       2,50 Eur
  • dospelí po 15.00 h    2,50 Eur
  • deti po 15.00 hod     2,00 Eur

KONTAKT:

hovorkyňa mesta Košice

PhDr.Martina Urik Viktorínová, M.A.

+421 918 937 372,  martina.viktorinova@kosice.sk

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore