Tlačové správy

Divadlo na hrade

Umeniachtiví si na Košickom hrade prídu na svoje. Už najbližší víkend sa na doskách hradného amfiteátru predstavia divadelníci z Košíc, Kežmarku a Žiliny so svojimi predstaveniami. Teatro in Astro 13. 7. 2013 Už v sobotu o 19:00 hod. sa na javisku hradného amfiteátra ukážu umelci z košického divadla Veritas so svojim predstavením Mozart a Salieri. Ide o divadelné predstavenie inšpirované osudmi skladateľov W. A. Mozarta a jeho rivala Antonia Salieriho. Hra zobrazuje večný konflikt medzi umelcom geniálnym a priemerným, skladateľom nekonvenčným a konvenčným, muzikantom rebelujúcim a oficiálnym, duchom slobodným a úradníckym.

14. 7. 2013 V nedeľu od 13:00 hod. vás a vaše ratolesti bude baviť Miro Kasprzyk v hodinových intervaloch so svojimi interaktívnymi blokmi rozprávok pod názvom Zahrajme si rozprávku. „Tieto pásma interaktívnych rozprávok budú môcť diváci sledovať každú hodinu od 13:00 do 15:00 hodiny“ povedal nám Luboš Porada z občianskeho združenia Castellum Cassovia o 16:00 hodine nám Miro Kasprzyk zahraje rozprávku Zlý kráľ, pre malých aj veľkých, o kráľovi, ktorý kraľuje neuveriteľne zle až na všetko ostane sám.“

Kult legendy o najslávnejšom hôrnom zbojníkovi opäť ožije v netradičnom divadelno-improvizačnom predstavení súboru Kapor na scéne,  Jánošík – najhrdinskejšia komédia všetkých Slovákov. Stanete sa svedkami Jánošíkovo života od jeho zrodu, cez lásky, zbojníčenie až do chvíle, keď už bude mať všetko na háku. S vašou pomocou bude Jurko krivdy naprávať a možno sa stanete súčasťou jeho družiny a ovplyvníte jeho osud. „To všetko sa udeje o 17:00 hodiny “ povedal organizátor z Castellum Cassovia.

No a nakoniec o 18:00 hodine sa divákom predstaví opäť Miro Kasprzyk so svojou dobovou  MímShow. Pri návšteve Košického hradu sa určite máte na čo tešiť. Organizátori pre vás opäť pripravili zaujímavý a pútavý program.

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore