Tlačové správy

Socha Immaculaty bude purpurová

Mesto Košice sa pri príležitosti Svetového dňa predčasne narodených detí zapojí do projektu Občianskeho združenia malíček. Solidaritu a ocenenie rodinám predčasne narodených detí vyjadríme purpurovým osvetlením súsošia morového stĺpu na Hlavnej ulici. Socha Immaculaty bude podvečer 12.11.2013 osvetlená purpurovou farbou symbolizujúcou Cenu Purpurové srdce, ktorá je udeľovaná osobnostiam podieľajúcim sa na starostlivosti o predčasne narodené deti.

Podujatie organizované s úmyslom vyjadrenia podpory zainteresovaným rodinám si dáva za cieľ zvýšiť osvetu o rizikách predčasných pôrodov a znižovať riziká, ktoré so sebou prinášajú. „Počet predčasne narodených detí neustále narastá. Starostlivosť je pre rodičov mimoriadne náročná a často sa musia úplne vzdať svojho profesionálneho života. Ak preto sme sa rozhodli ich takýmto symbolickým spôsobom podporiť a poďakovať sa im za úžasnú prácu, ktorú pre spoločnosť robia,“ uviedol pri príležitosti realizácie projektu v Košiciach primátor Richard Raši.

Do celosvetového projektu sa v rámci Slovenska okrem Košíc zapoja aj mestá Bratislava a Martin. Súčasťou podujatia je odborná konferencia, benefičný koncert a týždeň výchovy k manželstvu a rodičovstvu, ktorý sa uskutoční na všetkých stredných zdravotníckych školách na Slovensku.

 KONTAKT:

hovorkyňa mesta Košice PhDr.Martina Urik Viktorínová, M.A. +421 918 937 372,     martina.viktorinova@kosice.sk

 

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore