Tlačové správy

Ona a On

Kde je láska k ľuďom, tam je aj láska k umeniu.   

Pracovníci Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrneho zariadenia Košického samosprávneho kraja, pripravili pre návštevníkov a čitateľov na 14. február 2014 prekvapenie pod názvom Ona a On.

Deň svätého Valentína v dnešnej spoločnosti znamená obdarovanie milovaných kyticou, pohľadnicou, čokoládou. O svätom Valentínovi kolujú storočia rôzne legendy. História sviatku ostáva akousi záhadou. Do krajín strednej a východnej Európy, vrátane Slovenska, prenikla tradícia osláv dňa svätého Valentína až v deväťdesiatych rokoch minulého storočia. Symbolom sviatku je červené srdce, ktoré predstavuje ten najkrajší vzťah medzi dvomi ľuďmi.

Názory ľudí na tento sviatok sú rôzne. Určite budete súhlasiť s tým, že sotva sme stihli poupratovať opadané ihličie z vianočného stromčeka, z každej strany už na nás útočia reklamy na blížiaci sa ďalší sviatok. V Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave prichádzame v tento deň s ponukou, pri ktorej dávame možnosť ušetriť. Stačí, ak príde dvojica ONA a ON, kde jeden z nich si predĺži čitateľský preukaz a druhý ho dostane u nás zadarmo, alebo – v prípade, že ani jeden z dvojice nie je našim čitateľom, dávame možnosť jednému sa zapísať za riadny členský poplatok a druhý z dvojice ho dostane zadarmo.

Tak čo, presvedčili sme Vás? Ušetríte nie len na členskom, ktoré máte na jeden rok zdarma, ale ušetriť môžete ešte viac – po celý rok si budete môcť chodiť požičiavať knihy a časopisy na čítanie rôzneho žánru, za ktoré u nás, na rozdiel od kníhkupectiev, nemusíte platiť.

Nech už je sv. Valentín akokoľvek negatívny alebo pozitívny, snažme sa akceptovať, že sa stal súčasťou nášho života. Do akej miery si pripustíme komerčnosť a biznis obchodníkov, je len a len na nás. Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave ponúka 14. februára 2014 netradičnú formu obdarovania v podobe čitateľského preukazu, ktorý za určitých podmienok môžete dostať zdarma. Tešíme sa na Vás.

 Tatiana Bachňáková, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt : www.kniznica-rv.sk     E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk

Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore