Tlačové správy

Bocca pre všetkých

Aj ochrnuté deti si môžu plniť sny

Aby aj deti s ťažkým telesným hendikepom mohli športovať (hrať boccu), zakúpilo OZ Usmej sa na mňa špeciálnu rampu na posúvanie bocca gulí neštandardným spôsobom pomocou hlavy. Túto pomôcku sa podarilo zabezpečiť aj vďaka finančnému príspevku Nadačného fondu Slovenskej sporiteľne v Nadácii Pontis v rámci grantového programu Podpora zdravotne postihnutých športovcov 2013.
Boccia je paraolympijský šport určený aj pre vozičkárov. Hráč, ktorý hodí svoju loptičku najbližšie k jack lopte vyhráva. „Špeciálna rampa s prilbou umožňuje byť úspešnými v hre deťom, ktoré majú problém používať ruky pri hre. Upravená prilba s „tykadlom“ im umožňuje posunúť loptu cez rampu smerom k želanému cieľu a zažiť tak pocit víťazstva“, povedala Katarína Švecová, trénerka hry boccia v OZ Usmej sa na mňa. Rampu  Boccia Fusion využívajú deti  v Spojenej škole na Opatovskej ulici 97 a 101 v Košiciach.
Úlohou OZ Usmej sa na mňa je pomáhať zdravotne hendikepovaným deťom a integrovať ich do spoločnosti. Jednou z aktivít je zapájanie týchto detí do športovej činnosti. „ Aj vďaka tejto špeciálnej pomôcke, ktorú vôbec nebolo ľahké zohnať ani zo zahraničia, sa stáva boccia naozaj športom pre všetkých. Ani sme netušili, akú radosť  spôsobí. To je pre nás najväčšie zadosťučinenie“, dodala predsedníčka OZ Usmej sa na mňa Erika Bočeková.

OZ Usmej sa na mňa je dobrovoľnícka organizácia, ktorá  počas svojej 10-ročnej histórie pomohla množstvu deti so  sluchovým, zrakovým mentálnym a telesným hendikepom. Organizuje špeciálne letné tábory, pobyty pri mori, benefičné koncerty ako aj športovú činnosť a nákup špeciálnych učebných a športových pomôcok pre tieto „výnimočné“ deti a mladých ľudí.

Viac informácii o OZ Usmej sa na mňa:

Ing. Dagmar Kočiová

e-mail:  dagmar.kociova@gmail.com,       tel.: 0903 676 480

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore