Tlačové správy

Mesto Košice už začalo s opravami výtlkov na cestách

Hoci prvé veľké  opravy výtlkov by mohli začať začiatkom apríla, využili sme hneď  prvé tohtoročné  teplejšie dni aj na to, aby sme vyšli  v ústrety motoristom.  S  opravami  sa už začalo takmer  na celom území   mesta na hlavných ťahoch,  v rozpočte  je na to vyčlenených milión eur.  

„Opravovali sme ich,  samozrejme,  i v zime,  išlo však iba o havarijné prípady vzhľadom na to, že sa používali  a ešte i doteraz  používajú len  náhradné technológie,“  vysvetľuje vedúci  referátu  Ing. Juraj Cichanský.  „Momentálne totiž  ešte stále nie je vhodné počasie na to, aby boli spustené do prevádzky  zariadenia na výrobu asfaltom obaľovaných zmesí.“

V tomto prípade  pomôže odborníkom pri likvidácii  časti výtlkov  oprava mosta na Hlinkovej ulici. „Keďže  tam robia  dokončovacie práce a treba spraviť  povrchové  úpravy  asfalto – betónom, využijeme spustenie zariadenia a časť zmesi použijeme na opravu výtlkov. S opravami sme už začali, výtlky opravujeme na hlavných ťahoch v celom meste.“

Na  stavebnú údržbu komunikácií  je v rozpočte mesta  vyčlenených   1,5 milióna eur,  z toho  na opravy výtlkov  milión eur. Ide o rovnakú sumu, akú  mal referát dopravy  k dispozícii aj minulý rok. Našťastie, tohtoročná zima bola oveľa miernejšia ako tá predchádzajúca,  preto ani nedošlo k tak výrazným poškodeniam povrchu  vozoviek.

Obaľovacia súprava bude síce  kvôli mostu Hlinkova spustená iba niekoľko dní, mesto však chce  túto príležitosť využiť  naplno.  Referát dopravy mesta Košice predpokladajá, že by reálne mohli začať s prvými veľkými  opravami výtlkov v meste  začiatkom apríla.

KONTAKT:

hovorkyňa mesta Košice PhDr.Martina Urik Viktorínová, M.A.

+421 918 937 372, martina.viktorinova@kosice.sk

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore