Tlačové správy

Do Bratislavy príde na 1-dňovú návštevu mierový aktivista z Južnej Kórey Man Hee Lee

B R A T I S L A V A – V piatok 21. marca 2014 dopoludnia sa bude v  Radisson Blu Carlton Hotel Bratislava na Hviezdoslavovom námestí konať medzináboženské stretnutie za účasti mierového aktivistu z Južnej Kórey pod názvom „Jednota náboženstiev a svetový mier“. Na podujatie boli pozvaní predstavitelia rôznych náboženských skupín, ktoré pôsobia na Slovensku.

Hlavným rečníkom stretnutia bude veterán kórejskej vojny 83-ročný Man Hee Lee, ktorý má i osobné skúsenosti s náboženským prenasledovaním vo svojej vlastnej krajine.

Mierový advokát zverejnil 25. mája 2013 v Soule Deklaráciu svetového mieru. Na svojich misijných mierových cestách navštevuje súčasných i bývalých predstaviteľov štátov i náboženských lídrov v snahe o zloženie zbraní a podpis medzinárodného záväzku ku ukončeniu všetkých vojen.

Man Hee Lee je zakladateľom Mierových pochodov mládeže a angažuje sa v snahe o zjednotenie kórejského polostrova i v medzináboženskom dialógu. V januári tohto roku bol na filipínskom ostrove Mindanao mediátorom mierovej dohody k ukončeniu 40 rokov dlhého konfliktu medzi tamojšími katolíkmi a moslimami.

Na Slovensko príde, okrem iného, pozvať náboženských lídrov na celosvetové mierové fórum, ktoré sa bude konať v septembri v Južnej Kórey. Počas svojej 1-dennej návštevy sa popoludní stretne s bývalou premiérkou SR Ivetou Radičovou.

Man Hee Lee prišiel do Európy v nedeľu, kedy bol rečníkom na podujatí Deň národov v Berlíne. Včera mal pracovný program vo Viedni a dnes je v slovinskej Ľubľane. Do Bratislavy príde vo štvrtok večer a ide o jeho prvú návštevu Slovenska vôbec.

Predstavenie aktivít Man Hee Lee-ho

Kontakt pre médiá:

Bližšie informácie, termíny na rozhovor pred, po podujatí: Ing. Rastislav Tercius Čižmár, BA

mediálny koordinátor medzináboženského stretnutia, vydavateľ Křesťan Dnes, www.krestandnes.cz

E-mail: editor@krestandnes.cz

Mobil: 00420 777 967 232

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore