Tlačové správy

Opäť sa bude sa nocovať v knižnici

Rozprávkový let, stretnutie s drakom, únosy Pinocchia a veľa iných nezabudnuteľných zážitkov prinesie tohtoročná Noc s Andersenom, ktorá bude prebiehať v noci zo 4. na 5. apríla 2014 v rámci Týždňa slovenských knižníc vo viacerých pobočkách Knižnice pre mládež mesta Košice.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Podujatie prebiehajúce každoročne v knižniciach, školách, detských kluboch a detských domoch  spojí prostredníctvom rozprávkových príbehov deti od ďalekej Austrálie cez Európu, kde sa určite zastaví v  Grécku, na Slovensku, v Česku,  Poľsku, Slovinsku, Chorvátsku, Bosne a Hercegovine, Nemecku, Švajčiarsku, Francúzsku, Dánsku, Anglicku a štafetu nakoniec odovzdá do zámoria. Toto medzinárodné podujatie na Slovensku zastrešuje Slovenská asociácia knižníc a Spolok slovenských knihovníkov a knižníc, ktoré za minulý rok evidujú viac ako 200 knižníc s 8500 účastníkmi podujatia.

Iveta Hurná, riaditeľka Knižnice pre mládež mesta Košice nám k magickej rozprávkovej noci v knižnici povedala: „Noc s Andersenom bude prebiehať v piatich pobočkách našej knižnice so začiatkom od 18.00 resp. 19.00 hod. v zmysle individuálne naplánovaného programu. Vzhľadom na to, že ide o jedno z našich najobľúbenejších detských podujatí, už tradične evidujeme záujem prevyšujúci naše kapacitné možnosti. Práve preto sa snažíme, aby ju s nami strávili práve deti, ktoré si to naozaj zaslúžia a ktorým rozprávkové príbehy ako aj samotné  čítanie prirástli k srdcu. To znamená, že toto podujatie je pre našich verných a stálych detských čitateľov. Nuž a pre tých ostatných to má byť akousi výzvou, či motiváciou na ďalšie roky, že čítať s nami sa určite oplatí.“

Z rozprávky do rozprávky a z príbehu do príbehu pocestujú malí čitatelia z minoškolských pobočiek knižnice a to v LitParku na Kukučínovej ul. č.2, kde sa dozvedia Čo by videl Hans Christian Andersen v Kulturparku?, v knižnici na Humenskej ul. č. 9 sa Zubami, nechtami budú brániť nástrahám hrôzostrašnej noci a na Námestí Jána Mathého 1 v OD Mier sa budú musieť pripútať, pretože Rozprávková linka Košice – Kodaň odlieta!. Podujatie bude súčasne prebiehať aj na pôde školských pobočiek. Žiaci v ZŠ na Družicovej 4 sa naučia Ako si vycvičiť draka a v ZŠ Jozefa Urbana na Jenisejskej 22 pôjde o Rozprávkové (ú)nosy Pinocchia.

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore