Tlačové správy

Ekologický Poľský deň

Netradičné vyučovanie zažijú študenti Strednej odbornej školy technickej na Kukučínovej 23 v utorok 29. apríla 2014.

Jednou zo sprievodných aktivít bilaterálneho projektu Comenius „Priemyselná minulosť- Zelená budúcnosť“ je aj organizácia Poľského dňa. Stredná odborná škola technická Kukučínova 23 v Košiciach sa do tohto projektu zapojila na podnet partnerskej Strednej odbornej školy Stanislawa Ligonia – Piekary Slaskie z Poľska už v roku 2013.

„Poľský deň bude pre našich žiakov akousi prípravou na mobilitu v júni 2014. Prostredníctvom dokumentárneho filmu sa dozvedia základné informácie o tejto krajine, absolvujú kurz poľštiny, no budú mať aj možnosť  zasúťažiť si o ceny vo vedomostnom kvíze a ochutnať tradičné poľské jedlo – bigos či obľúbené krowky. Najlepší z nich vycestujú na desať dní do Poľska, kde ich čaká program zameraný na spoznávanie priemyselnej oblasti v okolí mesta Piekary Slaskie a Katowice. Spoločne s poľskými študentmi tam budú pracovať na možnostiach ekologizácie tejto oblasti“, vysvetľuje koordinátorka medzinárodného projektu Ivana Smrčová.

Cieľom projektu je využitie zručností žiakov rôznych odborov, ale aj komunikácia v anglickom jazyku. „V súčasnosti je už nevyhnutné rozvíjať ekologické myslenie u všetkých budúcich murárov, stolárov, strechárov, rovnako ako aj u mechanikov hasičskej techniky. Na našej škole sme sa navyše rozhodli riešiť tento problém na medzinárodnej úrovni“, zdôrazňuje riaditeľ SOŠT PhDr. Ján Pituch.

V rámci projektových aktivít žiaci tento rok navrhovali logo projektu, kde v hlasovaní zvíťazil poľský návrh. V budúcom školskom roku má SOŠT Kukučínova 23 v pláne privítať na výmennom pobyte v Košiciach študentov, učiteľov a majstrov z Poľska.

Koordinátorka projektu Ivana Smrčová

0905 742 943

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore