Tlačové správy

Marek Kažimír ohlásil kandidatúru na starostu Krásnej

O post primátora sa nebude uchádzať

Oficiálnu kandidatúru na post starostu mestskej časti Košice – Krásna dnes (13.mája) ohlásil JUDr. Marek Kažimír.  Ako informoval na tlačovej besede, kandidovať bude ako nezávislý. „Rozhodol som sa po štvorročnej prestávke, kedy som pôsobil len ako poslanec Mestského zastupiteľstva v Košiciach, opätovne požiadať o dôveru obyvateľov Krásnej. Viedli ma k tomu najmä diskusie s občanmi a iné pohľady na riešenie problémov tejto takmer päťtisícovej mestskej časti. Zároveň chcem ubezpečiť mojich priaznivcov a voličov, že nebudem kandidovať na post  primátora Košíc. Chcem sa naplno venovať povinnostiam vyplývajúcim z funkcie starostu,“ povedal Kažimír.

Doložil, že spolu s ním sa o mandáty poslancov miestneho zastupiteľstva budú uchádzať aj ďalší šiesti nezávislí kandidáti. V Krásnej budú voliť siedmich poslancov. Ako uviedol, pauza mu po predchádzajúcom osemročnom „starostovaní“ prospela a získal potrebný odstup a širší pohľad z nadhľadu.

„Chcem sa sústrediť na riešenie dopravy, ktorá ťaží obyvateľov i tých, ktorí Krásnou prechádzajú. Budeme sa snažiť, aby sa čo najskôr začala výstavba rýchlostnej komunikácie R2. Druhou prioritou je rozšírenie Slaneckej cesty a s mestom už máme návrh riešenia tak, aby sa súčasná cesta na dva jazdné pruhy smerom,“ povedal Kažimír. Doložil, že ide o dočasné riešenie. Definitívna podoba novej štvorprúdovej komunikácie si vyžaduje vo výške 20 miliónov eur, ktoré má v zmysle uznesenia vlády poskytnúť štát.

Marek Kažimír chce zrekonštruovať aj námestie v centre Krásnej podľa pôvodných zámerov, ako aj priestranstvo pred  vynoveným kaštieľom. Medzi prioritami je aj výstavba denného stacionáru a zariadenia pre seniorov, ktoré by malo financovať mesto. Podporovať chce rozvoj ďalšej individuálnej výstavby. Doložil, že chce riešiť aj odvodnenie Krásnej, pričom odvodnenie dažďových vôd súčasnými otvorenými rigolmi považuje za nevhodné. Chce navrhnúť dažďovú kanalizáciu, ktorá by vodu odvádzala do Hornádu a Torysy. Uvažuje aj o zvýšení kapacity materskej škôlky a rozšírení cintorína.

 

Ďalšie informácie:

Marek Kažimír, 0905 408 305         email: marek.kazimir@kosice.sk

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore