Tlačové správy

V Košiciach sa opäť bude tancovať štvorylka

k projektu:                                                                                                                                     

 European Quadrille Dance Festival 23.5.2014 – tancovanie štvorylky na Hlavnej ulici v Košiciach

Tanečný klub METEOR Košice ako športový tanečný klub s najväčšou tradíciou v organizovaní masových podujatí na území mesta Košice opäť oslovili slovinskí organizátori medzinárodného festivalu v synchronizovanom tancovaní štvorylky „Europen Ọuadrille Dance festival“. Na verejných priestranstvách európskych miest sa organizuje už od roku 2002. Vlani sa doň Slovensko zapojilo šiestykrát a opätovne rozhodujúcou mierou prispelo k pokusu o prekonanie Guinnessovho rekordu.

Vďaka Mestu Košice a organizátorovi TC Meteor sa do tohto projektu za pomoci  Košického samosprávneho kraja a generálneho sponzora VSE a.s. Košice zapojilo v roku 2012 až 7 948 mladých ľudí, čím bol stanovený zatiaľ neprekonaný svetový rekord. Košice tým získali svetové prvenstvo v počte tancujúcich na jednom mieste, zápis do Guinnessovej knihy rekordov i do Slovenskej knihy rekordov, čo prispelo k zviditeľneniu mesta Košice ako Európskeho hlavného mesta kultúry 2013. Za najväčší úspech považujeme nadšenie a zápal, s akým sa žiaci základných a stredných škôl za pomoci pedagógov viac ako mesiac venovali nácvikom tohto tanca.

Aj vďaka týmto úspechom bol TC Meteror Košice opätovne oslovený, aby sa do projektu zapojil aj tento rok. „V piatok 23. mája 2014 presne o 12:00 hodine v Košiciach začneme tancovať  štvorylku spoločne s ďalšími približne 50 mestami v ôsmich štátoch Európy,“ hovorí Milan Plačko, vedúci neziskovej organizácie TC Meteor Košice, ktorý spolu s Alžbetou Ligovou a členmi klubu vkladá do projektu odborné zabezpečenie (výučbu, organizáciu a koordináciu). A to všetko bez nároku na honorár.

Záštitu nad podujatím prevzal primátor mesta Košice Richard Raši. Mesto Košice ako spoluorganizátor rozhodujúcou mierou pomáha pri organizačnom a materiálnom zabezpečení tejto akcie. Ďalšími partnermi podujatia sú Košický samosprávny kraj ,  DPMK a.s. a AB Creativ s.r.o. „Bez týchto partnerov by sa projekt takýchto rozmerov nedal realizovať, za čo im v našom mene, ale aj v mene účastníkov patrí veľké poďakovanie,“ pokračuje M. Plačko. „Počet tancujúcich pre tento ročník ešte nie je uzavretý. Rekordnú účasť bude mať už tradične ZŠ Bruselská, z ktorej sa pod vedením Aleny Sekaninovej zúčastní viac ako 400 žiakov. Svoju aktívnu účasť prisľúbil primátor mesta Košice Richard Raši a ďalšie významné osobnosti Košíc. Príďte ich povzbudiť!“

Časový sled akcie 23. mája na Hlavnej ulici v Košiciach:

od 9:00 hod. – registrácia škôl a vyznačovanie sektorov pre jednotlivé školy

11:30 hod. – generálka

11:45 hod. – príhovor primátora mesta Košice Richarda Rašiho

12:00 hod. – štvorylka naostro.

Ďalšie informácie: Milan PLAČKO, vedúci  TC  Meteor Košice (0908 316 542)

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore