Tlačové správy

Čítajme si 2014

Knižnica pre mládež mesta Košice aj tento rok podporí projekt „ČÍTAJME SI…“, ktorý už po siedmykrát úspešne organizuje Linka detskej istoty pri SV pre UNICEF.

Ide o čitateľský maratón, v rámci ktorého sa deti pokúsia o prekonanie minuloročného celoslovenského rekordu, ktorého sa zúčastnilo až 36 321 detí vo veku od  6 až 15 rokov, kým v roku 2012 ich bolo 35 542.

Snahou organizátorov akcie je zapojiť čo najväčší počet detí do aktivity, ktorá im poskytuje činnosť vo chvíľach voľna, podporuje ich fantáziu a prehlbuje cítenie. Do podujatia sa zapájajú knižnice a školy po celom Slovensku s cieľom motivovať k čítaniu kníh a k pravidelným návštevám knižníc. Aktuálny 7. ročník projektu bude prebiehať vo štvrtok 5. júna 2014 od 9:00 do 15:00 hodiny a tvárou projektu je už tradične pani Oľga Feldeková, prozaička, novinárka, dramaturgička a známa humoristka.

Iveta Hurná, riaditeľka Knižnice pre mládež mesta Košice: „ Aj tohto roku, tak ako po minulé, sa čitateľského  maratónu zúčastníme. Akcia na prekonanie rekordu bude prebiehať v týchto  pobočkách našej knižnice – v Nezábudke na Poľovníckej 8, LitParku na Kukučínovej 2,  na Humenskej 9, ďalej na školských pobočkách – ZŠ Belehradská, CZŠ Bernolákova, ZŠ Bruselská, ZŠ Bukovecká,  ZŠ Čordákova, ZŠ Družicová, ZŠ Fábryho, ZŠ Lechkého, ZŠ Jenisejská, ZŠ Krosnianska 2, Krosnianska 4, ZŠ Maurerova. Čítať môžu prísť celé školské kolektívy, ale aj jednotlivci. Verím, že sa nám podarí prekonať minuloročnú hranicu 6. ročníka, do ktorého sme za seba prispeli s počtom 2 772 čítajúcich detí.“

Eka

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore