Tlačové správy

Otvorený list

Otvorený list Miroslava LENÁRTA, manžela viceprimátorky mesta Košice Renáty LENÁRTOVEJ redaktorovi KORZÁRA Jaroslavovi VRÁBEĽOVI

Na úvod môjho listu by som rád použil štandardné a slušné oslovenie, vážený pán redaktor, ale prepáčte, nedokážem takto osloviť človeka, ktorý zneužíva svoju profesiu na neslušnú manipuláciu nielen s verejnou mienkou, ale snaží sa vedome ublížiť aj rodinným príslušníkom zástupcov mesta.

Článok v dnešnom vydaní denníka Korzár (30.4.2015), začínajúci veľkou fotografiou primátora mesta Košice Richarda Rašiho a mojej manželky Renáty Lenártovej s titulkom „Vo Vietname bol Raši s Lenártovou“ na prvej strane, ma opäť presvedčil o tom, že v honbe na predstaviteľov mesta Vám nič nie je sväté – ani ich súkromie, ani ich rodiny. O čo Vám vlastne ide, pán Vrábeľ? Čo chcete dosiahnuť? Už Vám nestačí manipulovať na úkor vedenia mesta Košice verejnosť, chcete zasiahnuť rodiny primátora a viceprimátorky tak, aby ich prestali podporovať? Aby za nimi nestáli? Aby nechápali, že ich práca si vyžaduje obetovanie sa vo verejnom záujme?

Pán Vrábeľ, chcem Vám takto verejne a otvorene napísať, že sa Vám to nepodarí. Nemáte predstavu, ako mne i dcéram manželka chýba, keď sa venuje od rána do večera práci pre Košice. Nemôžete pochopiť, aké je ťažké a náročné pre ženu pôsobiť vo verejnej funkcii. Ako prežíva všetky zložité situácie a riešenia problémov, ktorým je vystavená. Neviete nič o tom, čo všetko musí obetovať ona i my, jej najbližší, aby sme to spoločne zvládli. Čo ale dokážete je konštruovať nezmysly, podsúvať čitateľom hlúposti a zahrávať sa s ich názormi. Kam ste až schopný zájsť v zneužívaní svojej profesie? Uvedomujete si vôbec, čo môžete spôsobiť?

Som presvedčený o tom, že nie. Keď ste pred časom článok o vystúpení mojej manželky z politickej strany MOST – Híd titulkovali „Lenártová skočila z Mosta“, mamička mojej manželky, ktorá ju po úmrtí manžela odmalička spolu s jej bratom vychovávala úplne sama, sa preľakla tak, že mala vážne zdravotné problémy. Áno, je to tak, Vy zasahujete drzo a necitlivo svojou prácou celú našu rodinu!

Myslím, že tak dehonestujete v očiach čitateľov sám seba a dehonestujete aj noviny, pre ktoré pracujete. V článku ste predsa nemohli zamlčať, že zástupcovia mesta Košice boli vo Vietname na pozvanie honorárneho konzula Vietnamu v Slovenskej republike, za vlastné finančné prostriedky, využili na to svoju dovolenku a predsa rokovali o veciach, prospešných pre Košice. A viete, prečo to tak urobili? Aby ste nemali zasa ďalší dôvod ich bezdôvodne napadnúť. Lenže Vy ste si aj tak našli spôsob, ako ublížiť. A rozhodli ste sa hrubou manipuláciou titulku článku trafiť sa do ich rodinných vzťahov. Ešte raz Vám odkazujem: Zbytočne, mierite vedľa! Váš útok nás ešte viac zblíži, budeme ešte pevnejšie pri sebe stáť a vzájomne sa podporovať.

Dodávam už len, že na Vašom mieste by som sa hanbil. Ale nemyslím, že Vy ste niečoho takého schopný… Je mi Vás ľúto. 

 

V Košiciach 30.4.2015

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore