Tlačové správy

Žijeme v raji detských kníh

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja začne 20. ročník celoslovenského podujatia Týždeň slovenských knižníc v pondelok 4. marca 2019 o 8:00 hod. so spisovateľkou Ivonou Ďuričovou, ktorá pochádza z obce Rožňavské Bystré a svoju knižnú tvorbu predstaví pod názvom Fešandy pandy a ostatní kamaráti.

Ivona Ďuričová po skončení gymnázia vyštudovala Vysokú školu poľnohospodársku v Nitre a odišla do Bratislavy, kde momentálne žije a tvorí. Do literatúry vstúpila zbierkou Básnenie. Nasledovali knihy pre dospelých a napokon sa rozhodla písať aj pre deti. „Deti sú prevažne veselé, spontánne, úprimné, hravé“ povedala Ivona Ďuričová. „V básničkách sa im páči rým aj rytmus a ja sa snažím im napísať veselé a vtipné básničky, ktoré si ľahko zapamätajú a niečo sa pri nich aj naučia“, dodala.

Ivona Ďuričová navštívila knižnicu v Rožňave presne pred štyrmi rokmi. Besedy sa vtedy zúčastnili deti základných škôl. Teraz sú naplánované dve a jedna z nich bude pre deti materských škôl. Svoju tvorbu uverejňovala aj v časopise Zvonček a Maxík, za čo dostala aj ocenenie. V deviatom ročníku najväčšej čitateľskej ankety Panta Rhei Awards sa kniha Ivony Ďuričovej Zvieratká z abecedy umiestnila v kategórii Slovenská detská kniha roka 2017 na 2.mieste. Popri písaní pre deti, tvorí aj pre dospelých a venuje sa rodine, hudbe, maľovaniu  a fotografovaniu.

Týždeň slovenských knižníc sa uskutoční v dňoch 4. – 10. marca 2019 pod spoločným mottom Knižnice pre všetkých. Týmto podujatím štartujeme v knižniciach mesiac, ktorý je už tradične zameraný o čosi viac, ako po ostatné mesiace, na knihu a čítanie. Príďte preto podporiť množstvo zaujímavých aktivít, ktoré Vám v tom týždni pripravila Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja. V pondelok 4.marca 2019 príde medzi malých, už či budúcich, čitateľov spisovateľka Ivona Ďuričová na besedu, ktorú sme nazvali Fešandy pandy a ostatní kamaráti.

Tatiana Bachňáková, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt : www.kniznica-rv.sk      E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk

Adresa : Lipová 3, 048 01 Rožňava

Tel. : 058/ 788 09 17

 

Zdroj:

http://www.litcentrum.sk/rozhovory/ponorit-sa-do-detstva

https://majgemer.sk/gemer/poezia/vydavatelstvo-daxe-a-redakcia-casopisu-maxik-udelili-pani-ivone-duricovej-vyrocnu-cenu-za-poeziu

https://www.martinus.sk/authors/ivona-duricova

http://slovenka.zenskyweb.sk/clanok/40116-panta-rhei-awards-rozdali-ocenenia-najvacsej-citatelskej-ankety

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore