Tlačové správy

Médiá v kocke 2012

Tento týždeň sa na Prešovskej univerzite v Prešove niesol aj v znamení médií. Študenti 1. ročníka magisterského štúdia masmediálnch štúdií odštartovali druhý ročník autorského projektu Médiá v kocke 2012 (10. – 13. 7. 2012). Cieľom vzdelávacieho kurzu je osloviť študentov stredných škôl a informovať ich o odbore masmediálne štúdiá. Tento mediálny kurz je koncipovaný v dvoch rovinách – teoretickej a praktickej. Teoretické vedomosti a odborné poznatky prednesli formou prednášok poprední pedagógovia z Inštitútu slovakistiky, všeobecnej jazykovedy a masmediálnych štúdií. O praktické ukážky, príklady, workshopy a cvičenia sme sa postarali my, študenti, organizujúci kurz, a tiež niekoľko osobností pôsobiacich v médiách na Slovensku.

Kurz Médiá v kocke 2012 organizovali študenti Masmediálnych štúdií v rámci osláv 15. výročia Prešovskej univerzity v Prešove. Projekt podporili: Prešovská univerzita v Prešove, Inštitút slovakistických, mediálnych a knižničných štúdií, Katedra komunikačných a mediálnych štúdií, Rádio PaF. Garantom projektu je doc. PhDr. Juraj Rusnák, CSc.

Názory účastníčok

Lea Kútniková: Na kurz Médiá v kocke som sa prihlásila preto, aby som zistila o čom je štúdium na tejto škole, respektíve, aby som sa vedela rozhodnúť, či by som chcela študovať masmediálne štúdiá. Na kurze ma zaujali prednášky, ale aj práca v rádiu, či pred kamerou, či to, ako sme si vymýšľali vlastné reportáže. Bola to vynikajúca skúsenosť. Výborne sa mi pracovalo v kolektíve, ako účastníkov, tak i organizátorov. Z diskusií mňa osobne veľmi zaujal Vlado Jurek, ktorý vynikajúco rozprával, dobre sa počúvali jeho zaujímavé príhody. Na kurz by som sa určite prihlásila znova, hlavne kvôli zážitkom a super kolektívu.

Zuzana Mecková: Svet médií ma stále zaujímal, a preto som sa rozhodla prihlásiť na kurz, aby som si vyskúšala, čo to všetko obnáša. Na kurze sa mi páčilo, že sme dostali aj teoretické poznatky, ale aj prax. Z osobností ma najviac zaujal moderátor Fun Rádia, Milan „Mimo“ Ambróz, ktorého počúvam, čiže ma veľmi potešilo, že som sa s ním mohla stretnúť a počuť o jeho skúsenostiach a zážitkoch. Na kurze bola výborná atmosféra a organizátori, teda študenti Prešovskej univerzity ma prekvapili, boli priateľskí a vo veľa veciach pomohli, preto by som sa neváhala prihlásiť znova.

Katarína Zámečníková: Na kurz som sa prihlásila preto, lebo už od základnej školy ma niečo ťahá k médiám. Keďže sa vyskytla takáto príležitosť, tak sme sa so spolužiačkou rozhodli, že to vyskúšame. Pôvodne sme to zvažovali už minulý rok, no nenabrali sme najprv odvahu. Pretože sme tento rok prišli, musím povedať, že mi tento kurz veľa dal. Každá z častí, teda teoretická, či praktická, mi dala niečo iné, úplne najviac ma zaujalo rádio, veľmi ma prekvapilo, keď sme sa nahrávali, a potom som počula svoj hlas. Z osobností ma zaujali dve mená Milan „Mimo“ Ambróz a Vlado Jurek, ktorí ma presvedčili svojimi prednáškami o tom, že to je asi naozaj to, čo by som chcela robiť. Na kurz by som sa prihlásila ešte stokrát, ja som sa práve tu upevnila, že chcem študovať masmediálne štúdiá a určite prídem na prijímačky.

Jana Poláková: Na kurz ako povedala Katka, nás to ťahalo už minulý rok. No tento rok som sa rozhodla prísť, aby som zistila, čo všetko zahŕňa, pojem masmediálna komunikácia. Keďže odmalička snívam o práci v rozhlase, tak sa mi páčilo, že sme si to tu mohli vyskúšať, takisto ma zaujali prednášky novinárov. Z teoretickej časti ma zaujali prednášky zo slovenčiny, keďže ju milujem. Na kurz by som sa určite znovu prihlásila a každému to odporúčam.

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore