Tlačové správy

Júlový skauting v Galérii umelcov Spiša

  • Miesto: Galéria umelcov Spiša – kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, Zimná 46, Spišská Nová Ves
  • Termín: 1. 7. – 31. 7. 2021
  • Kontakt pre médiá: Mgr. Lucia Benická, riaditel@gus.sk, 0948 882717
    Mgr. Lenka Králová, projekty@gus.sk, 053 4174626
  • Na stiahnutie: www.gus.sk

Obdobie letných prázdnin bude v Galérii umelcov Spiša (GUS), ktorej zriaďovateľom je Košický samosprávny kraj nabité podujatiami. Návštevníci si budú môcť vybrať zo škály výstav, tvorivých dielní, koncertov, či komentovaných prehliadok.
V júli otvorí galéria druhý ročník kreatívneho tábora Galerijný skauting, ktorý sa bude konať v troch turnusoch a je určený pre deti od 6 do 15 rokov. Popri táboroch pripravuje denné „tvorivky“ pod názvom Prázdniny v galérii, organizované nielen pre detských účastníkov. Dvojhodinové tvorivé dielne budú zamerané na prezentáciu rôznych výtvarných techník a kreatívnych zručností. Programová ponuka je obohatená o výtvarný workshop projektu Ženy on line orientovaný pre dospelého účastníka. Na svoje si prídu i milovníci hudby. Prebiehať bude ďalší zo série Koncertov v galérii, ktorý uvedie miestnu hudobnú skupinu Opel & Exit Rules. Vybrané programy budú naďalej aj v ponuke Galérie online. V balíku výstavných projektov GUS sa nachádzajú štyri nové výstavné koncepty: Human Animal I. / Najbližší príbuzní: Opica – Pes – Mačka; Alan Hyža: Spiš – Tiene a ozveny; Degrowth: Adam Macko & Peter Cábocký a Peter Župník: Anima. Až do jesene budú prezentované dizajnérske kúsky projektu Suvenir_Spiš. Okrem stálych expozícií Terra Gothica a Jozef Hanula sú počas sezóny sprístupnené aj exteriérové výstavy: Záhrada umenia, banerová výstava Zo zbierky galérie, faksimília busty umelca Pomník Csontváryho, keramické objekty z fundusu galérie Peter Smik: Krabice & Klobúky & Srdcia
a banerová výstava v parku mesta U-Points / Utilitárne body.
2 DLHÉ DNI S UMENÍM umožnia prehliadky výstav do večerných hodín, od 10.00 do 19.00: v stredu, 21. 7. a v piatok, 30. 7.
PROGRAMOVÁ PONUKA PRE VEREJNOSŤ
❶ V termíne od 1. 7. do 31. 7. 2021 prebehne dvakrát týždenne (pondelok a streda, v čase 10.00 – 11.30 a 14.00 – 15.30) skupinová komentovaná prehliadka v rámci projektu U-POINTS / S galériou po meste, zameraná na sochárske a reliéfne objekty v urbánnom prostredí mesta Spišská Nová Ves. Vstupné: 3 € / osoba, sprievodca – mapa realizácií 1,50 € / ks.
❷ Prvú nedeľu v mesiaci, 4. 7. od 13.00 odštartuje GUS programom pre rodiny s deťmi Nedeľný kreatívny ateliér: Pozvánka na prázdniny. Tentokrát je ateliér orientovaný na tvorbu abstraktného obrázka liatym akrylom s tematikou prázdnin. Tvorivú dielňu uvedieme aj online. Vstupné: 3 € / osoba.
❸ V stredu, 21. 7. 2021 v čase 16.00 – 19.00 sa uskutoční ďalší zo série projektu Koncert v galérii. Uvedený bude koncert originálnej ambientnej a poetickej hudby miestnej hudobnej skupiny Opel & Exit Rules. Vstupné: 6 € / osoba.
❹ V závere mesiaca v piatok, 30. 7. v čase 16.00 – 19.00, sa bude konať ďalšie kolo výtvarného workshopu Ženy On Line 9: Slovenský ľudový ornament, na ktorom si účastníčky pod vedením lektorky Dominiky Vojtášovej vytvoria ručne maľovaný ornament na plátenú tašku. Workshop uvedieme aj online. Vstupné: 4 € / osoba.
PROGRAMOVÁ PONUKA PRE RODINY S DEŤMI
❺ Galerijný skauting / Týždenný kreatívny tábor sa v júli uskutoční v termínoch: 12. 7. – 16. 7. a 26. 7. – 30. 7., v čase 9.00 – 16.00. Dynamický celotýždenný edukačno-zábavný program je spojený s exkurziami, výstavami, dielňami, stretnutiami s umelcami a v závere s vernisážou detských prác. Účastnícky poplatok: 85 € / osoba / 1 turnus.
❼ Obľúbené Prázdniny v galérii patria k letnej ponuke pre rodiny s deťmi. Oproti denným táborom umožňujú krátke kreatívne stretnutia s akcentom na vybranú výtvarnú techniku. Tematická ponuka dielní sa mení každý týždeň s dôrazom na získanie nových výtvarných a technických zručností. Tento formát dielní prebieha celý júl od pondelka do piatku, v čase 9.00 – 11.00 a 13.00 – 15.00. Vstupné: 3 / osoba.
Viac informácií: www.gus.sk a na sociálnych sieťach pod názvom „Galéria umel

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore