Tlačové správy

Môže jesť spevák zmrzlinu? Zvedavé otázky detí o opere zodpovie koncert Opera letí

Môže sa spevák na pódiu zaľúbiť? Dá sa v opere aj zasmiať? Vedeli ste, že aj mačky vedia spievať? A ako to je so spevákmi a zmrzlinou? Aj to a veľa ďalšieho sa dozvedia všetky zvedavé deti a ich rodičia, starí rodičia, či tety a ujovia na rodinnom open air koncerte Opera letí. Autor projektu a dirigent Gabriel Rovňák ml. v spolupráci so Štátnou filharmóniou Košice (ŠfK) a sólistami predstavia zákulisie operného domu so všetkými tajomstvami. Vo sviatočný deň 5. júla 2021 o 17:00 hod. pod holým nebom v košických Kasárňach/Kulturparku. Vstupenky sa predávajú od 4 eur a v prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v rovnakom termíne v Dome umenia.

Príbeh hudby

Koncert je vhodný pre každého, kto sa nehanbí za všetečné otázky: Dokáže nám hudba spôsobiť zimomriavky? Vie z úplne obyčajného príbehu vytvoriť nezabudnuteľný zážitok? Musia byť árie dlhé a nudné? Existuje vôbec zábavná opera? Odpovede na rozmanité otázky okúsia diváci na vlastnej koži. Okrem hudobného zážitku sa dozvedia, na ktorých slovenských operných spevákov sa chodia pozerať ich fanúšikovia z celého sveta, ale i to, do ktorého divadla budú čakať na vstupenku aj 10 rokov…

„Na opere je fascinujúce, že v sebe integruje takmer všetky druhy umenia. Nájdete v nej hudbu, tanec, literárne umenie pretavené do libreta, ale aj výtvarné umenie v podobe scénografie či kostýmov. Takto komplexné umelecké dielo inde nenájdete,“ pozýva autor projektu Gabriel Rovňák ml.

Na pódiu sa v sprievode ŠfK predstavia operní sólisti – sopranistka Tatiana Hajzušová, tenorista Martin Gyimesi a traja sólisti Bratislavského chlapčenského zboru, ktorých pripravila zbormajsterka Magdaléna Rovňáková. Návštevníci prežijú príbeh opery od jej vzniku až po súčasnosť, zoznámia sa s jej najvýznamnejšími predstaviteľmi – Verdim, Mozartom, Puccinim, Bizetom či Monteverdim a stanú sa súčasťou veľkého hudobného príbehu.

Kontakt pre médiá:

Lucia Radzová, PR manažérka ŠfK
+ 421 918 802 101, lucia.radzova@sfk.sk

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore