Tlačové správy

Deň detí s Knižnicou Jána Bocatia

Verejná knižnica Jána Bocatia (VKJB) prichádza pri príležitosti Medzinárodného dňa detí s aktuálnou novinkou pre svojich malých čitateľov. Je ňou ponuka digitálnej knižnice s bohatou ponukou detských e-kníh. VKJB, ktorá je kultúrnou organizáciou Košického samosprávneho kraja, sa stala súčasťou KUBO CLUB-u,  originálnej slovenskej digitálnej knižnice. Detské e-knihy majú kvalitné dizajnové spracovanie s plnohodnotnými farebnými ilustráciami. Ponuka zaujme deti od dvoch rokov, pútavé tituly sú zamerané aj na škôlkarov a najmladších školákov. Aj v digitálnom svete tak môže byť zážitok z čítania vizuálne príjemnou a podnetnou aktivitou. Preto je v detských e-knihách v ponuke VKJB dôraz kladený nielen na slovo, ale aj na ilustrácie a grafické spracovanie. V Kubovi deti, rodičia, starí rodičia či pedagógovia ocenia bohatú ponuku klasických, ale aj moderných rozprávok, v ktorých sú obľúbení knižní hrdinovia, či riekanky. V ponuke je aj množstvo encyklopédií a didaktických textov. KUBO prináša zábavu,  dobrodružstvo aj učenie s možnosťou zmysluplného využitia elektronických zariadení. Vďaka starostlivo vyberanému redakčnému obsahu je KUBO bezpečnou a zároveň ekologickou knižnicou na internete. Pre prístup k detským e-knihám stačí byť čitateľom VKJB, vytvoriť si užívateľský profil v digitálnej knižnici KUBO a ten si prepojiť s knižnicou. Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí majú deti, ktoré sa prídu zapísať do knižnice od 30. mája do 3. júna, zápisné zadarmo. Stačí, ak so svojimi rodičmi navštívia  ktorékoľvek pracovisko knižnice. Radi ich zapíšu v centrálnej požičovni na Hviezdoslavovej 5, či v pobočkách knižnice Jána Bocatia na sídliskách Nad Jazerom, KVP, Furči, Terase, v Barci a Šaci.

VKJB pripravila k Medzinárodnému dňu detí bohatú ponuku interaktívnych aktivít.  Od 30. mája do 3. júna sa v pobočkách knižnice budú konať kreatívne podujatia. Malí čitatelia sa môžu tešiť na zážitkové čítania, ktoré ich zoznámia s obľúbenými rozprávkovými príbehmi a postavami a vovedú ich do čarovného sveta detskej literatúry. Čakajú ich zábavné kvízy, súťaže, darčeky aj zápisné do knižnice zadarmo. Najmladší návštevníci dostanú k svojmu sviatku aj malé prekvapenie.

Knižnica pozýva aj na tematickú výstavu a sprievodné podujatie pri príležitosti 150. výročia narodenia slovenskej spisovateľky Ľudmily Podjavorinskej. Výročie si knižnica pripomenie zážitkovým čítaním a prezentáciou jej života a tvorby. Výstavu  kníh pre deti od tejto známej autorky si návštevníci VKJB budú môcť pozrieť do konca júna na oddelení beletrie centrálnej požičovne na Hviezdoslavovej ul. 5.

Kontaktná osoba:

Ing. Soňa Jakešová,

jakesova@vkjb.sk  tel.: 62 232 91

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore