Tlačové správy

Kto je Čáryfuk, Máryfuk a Pištafuk?

Koho zaujali tieto nevšedné mená a chcel sa dozvedieť viac, ten zavítal v utorok 23. 10. 2012 do pobočky na Humenskej 9 (8,00 hod.) a do Centrálnej požičovne na Tajovského 9 (10,00 hod.) Knižnice pre mládež mesta Košice.

V rámci Dní českej kultúry 2012 organizovaných Českým spolkom v Košiciach a Českým centrom Bratislava, s finančnou podporou Úradu vlády SR, Ministerstva zahraničných vecí a mesta Košice a v spolupráci s Knižnicou pre mládež mesta Košice tam prebiehal literárny program s obľúbenou českou spisovateľkou, autorkou knihy  pre deti a mládež Začarovaná trieda a jej hosťkou Gabikou Futovou (slovenská Ivona Březinová), ktorá knihu preložila do slovenčiny.

Literárny program, alebo netradičné vyučovanie slovenčiny, či zemepisu spríjemnené vystúpením detského folklórneho súboru zo ZŠ Kežmarská 28 úspešne absolvovalo viac ako 120 detí z  3. a 4. ročníkov na ZŠ Požiarnická 3 a ZŠ Kežmarská 28 v Košiciach. Deti sa popri tom dozvedeli, čo sa môže stať, keď do 3.A prídu traja noví spolužiaci, bratia s netradičnými menami Čáryfuk, Máryfuk a Pištafuk, ktorých rodičia (mama – Cukorkáva a tatko – Čajrumbum) pracujú v cirkuse.

Knižka Začarovaná trieda bola ocenená Cenou Zlatá stuha 2002, nominovaná na cenu Magnesia Litera2003 azapísaná na čestnú listinu IBBY. Knižku vkusne dopĺňajú krásne živé ilustrácie Miroslava Regitka.

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore