Tlačové správy

Jediná medzinárodná škola v Košiciach predvedie ako učí škôlkarov

QSI International School, jediná súkromná medzinárodná škola a škôlka v Košiciach, predvedie po prvý krát verejnosti, ako prebieha vyučovanie v jej predškolskom zariadení. Škola tak chce upozorniť na možnosti skvalitnenia práce v škôlkach. Vôbec po prvý krát tiež sprístupní návštevníkom všetky svoje učebne a laboratóriá. Deň otvorených dverí sa uskutoční túto sobotu 25. apríla 2015. Škola so sídlom na Drábovej ulici č. 3 bude otvorená medzi 10:00 a 11:00 hodinou.

“V praxi anglických či amerických škôlok sa s deťmi pracuje oveľa intenzívnejšie, hranie je striedané sofistikovanou predškolskou prípravou, deti sa napríklad bežne už v škôlkach učia čítať či písať tlačeným písmom,” popísala niektoré z rozdielov pedagogička košickej pobočky QSI Miroslava Holéczyová. Je jednou z len niekoľkých slovenských pedagógov na americkej škole. “Ďalším podstatným rozdielom je množstvo pomôcok a pedagogických materiálov, ktoré majú učitelia v škôlkach v anglofónnych krajinách k dispozícii. Ide pritom o mimoriadne kvalitné pomôcky, ktoré umožňujú už takto skoro pracovať s deťmi systematicky,” uviedla Holéczyová.

Deti v QSI škôlke sa pravidelne venujú napríklad kalendáru, čo im pomáha budovať orientáciu v čase. Žiačikovia tiež veľmi rýchlo začínajú používať angličtinu, ktorá je jediným jazykom, akým sa v škôlke hovorí. “Už po niekolkých mesiacoch sú schopné sa vyjadriť, porozumie začína ešte skôr,” dodala Holéczyová. Po ukončení škôlky žiaci už bez jazykovej bariéry postupujú do základnej a neskôr do strednej školy QSI Košice, ktoré sídlia na rovnakej adrese ako škôlka.

„Dňom otvorených dverí chceme našu školu predstaviť rodičom, ktorí sa snažia zabezpečiť čo najlepšie vzdelanie svojim deťom už od predškolského veku,“ povedal riaditeľ medzinárodného školy QSI Košice Scott Roley. Medzinárodná škola, pôsobí v Košiciach už od roku 2001, jej bránami prešli odvtedy stovky detí. Pre svojich absolventov je bránou do univerzít v zahraničí.

Vzdelávací proces v škole prebieha výhradne v angličtine a zabezpečujú ho iba plne kvalifikovaní pedagógovia zo Spojených štátov alebo Veľkej Británie. Učitelia sa zameriavajú na rozvoj kritického myslenia, prácu s modernými technológiami a metódami výučby. Škola je plne akreditovaná slovenským ministerstvom školstva a americkými inštitúciami.

Scott Roley, riaditeľ, QSI Košice

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore