Tlačové správy

Štvrtý večer nepokoja

Cyklus literárno-hudobných podujatí Štyri večery nepokoja, ktoré Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach (VKJB) organizovala túto jeseň, vyvrcholí 10. decembra 2015 o 18:00 hod. posledným, štvrtým večerom. V centrálnej požičovni knižnice (Hviezdoslavova 5) opäť privítame dvoch zaujímavých  slovenských autorov. Pozvanie tentoraz prijali známy prozaik Pavol Rankov a košický básnik Joe Palaščák.

Pavol Rankov (1964) vyštudoval knihovedu na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave, kde v súčasnosti pôsobí ako vysokoškolský pedagóg. Debutoval prozaickou zbierkou S odstupom času (1995), za ktorú získal Cenu Ivana Kraska. Po nej nasledovali knihy poviedok My a oni / Oni a my (2001),  V tesnej blízkosti (2004), Poviedky (2012), Na druhej strane (2013) a romány Stalo sa prvého septembra alebo inokedy (2008) a Matky (2011). Knihy Pavla Rankova vyšli v bulharskom, maďarskom a arabskom preklade, publikoval v antológiách a časopisoch v Poľsku, Rumunsku, Nemecku, Švédsku, ale aj v Japonsku a Indii. Okrem beletrie je autorom odborných monografií Masová komunikácia, masmédiá a informačná spoločnosť (2002) a Informačná spoločnosť: perspektívy, paradoxy, problémy (2006). Žije v Bratislave.

Joe Palaščák (1984)  je absolventom doktorandského Filozofickej fakulty Prešovskej univerzity, odbor Literárna veda. Pracuje ako redaktor v Slovenskom rozhlase. V roku 2008 mu vyšla zbierka básni TELOI, ohodnotená prémiou Ceny Ivana Kraska. Jeho zatiaľ poslednou knihou je básnická zbierka Notácia (2014). Žije v Košiciach.

Počas večera bude spisovateľov hudobne dopĺňať jazzovo-bluesové trio Wild Things. Projekt Štyri večery nepokoja realizuje VKJB vďaka finančnej podpore Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore