Tlačové správy

Pozvánka na premiéru filmu Zelená púšť

Viete aký je súvis medzi obyčajnými čajovými sušienkami z hypermarketu a stavom dažďových pralesov na Borneu a vymieraním orangutanov? Viete, že aj my môžeme jednoduchou kontrolou informácii na obaloch potravín prispieť k ich záchrane?

Ak Vás zaujímajú odpovede na tieto otázky, príďte si pozrieť film Michala Gálika Zelená púšť, ktorý priamo z centra diania ukazuje príčiny ničenia dažďových pralesov a vymierania nášho blízkeho príbuzného orangutana. Film zároveň ponúka možnosti ako môže každý z nás prispieť k zlepšeniu tohto stavu.

Film bude mať slovenskú premiéru v Košiciach, vo štvrtok 21. júna 2012 v kinosále kina Biograf v priestoroch Štátnej galérie na Hlavnej 27. Prvé premietanie sa začne o 19:00. Vzhľadom na obmedzenú kapacitu kina Biograf sa v prípade veľkého záujmu predpokladá aj druhé premietanie o 21:00. 

Trailer k filmu: http://vimeo.com/34666083

Ak Vás tieto problémy zaujímajú, ale na premiéru sa nemôžete dostaviť, film bude v krátkom čase prístupný na stránke: http://www.greendesertmovie.com. Film si môžete stiahnuť, pozrieť a voľne šíriť v rámci tam uvedených pravidiel.

 

Viac si o probléme „priemyselného“ ničenia dažďových pralesov a vymierania orangutanov môžete precitať v popularizačných článkoch autora a v rozhovoroch s ním:

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore