Tlačové správy

Týždeň plný superhrdinov

Týždeň dobrovoľníctva sa tento rok koná už od 16. 9 do 22.9. 2016. V Košickom kraji sa séria podujatí pod týmto názvom koná po väčšej prestávke, keďže posledný ročník bol v septembri 2011.

Cieľom aktivity je propagácia dobrovoľníctva a dobrovoľníckych organizácii prostredníctvom zapojenia verejnosti do jednorazových dobrovoľníckych príležitosti.

Ide o týždeň, keby sa každý človek môže zapojiť do ktorejkoľvek z množstva pripravených dobrovoľníckych aktivít. Počas tohto týždňa sú oslovené samosprávy, neziskové organizácie, školské zariadenia, domovy sociálnych služieb, ako aj firmy s možnosťou zapojiť sa dobrovoľníckou aktivitou do príprav samotného týždňa. V Košickom kraji aj tento rok Týždeň dobrovoľníctva pripravuje a koordinuje Dobrovoľnícke centrum Košického kraja. Partnerom aktivity je Úrad Košického samosprávneho kraja a príspevok na toto podujatie bol získaný taktiež z programu DAMKO Magistrátu mesta Košice.

Dobrovoľnícke ponuky sú rozmiestnené po celom kraji, čo znamená, že pomôcť sa dá aj pri Sobranciach, ale taktiež v Rožňave, či Moldave nad Bodvou. Všetky podujatia a ponuky aktivít je možné nájsť na internetovej stránke centra a to: /http://www.dckk.sk/tyzden-dobrovolnictva/aktualne-ponuky/

V tomto ročníku sa do príprav programu Týždňa dobrovoľníctva zapojilo 40 organizácií, pričom vytvorili spoločne 48 dobrovoľníckych príležitostí a 32 dní otvorených dverí či workshopov.

Kontakt:

Mgr. Miroslava Langerová, Phd., predsedníčka DCKK

dckk@dckk.sk, 0905 601 861

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore