Tlačové správy

Dni aktívneho dobrovoľníctva 2016

Cieľom Dní aktívneho dobrovoľníctva ( DAD) je propagácia dobrovoľníctva a organizácií, ktoré realizujú zaujímavé aktivity. Snahou je motivovať mladých a spojiť dobrovoľníka s organizáciou. Ponúk je dosť. Sumár všetkých zapojených organizácií a možnosti, čí výziev k pomoci, nájdete na stránke: http://www.dobrovolnictvopo.sk/aktuality/prve-ponuky-pre-dobrovolnikov

V Prešovskom kraji sa  DAD realizujú už 9 krát. Organizačne ich zabezpečuje Prešovské dobrovoľnícke centrum v čase od 16. 09. – 5.10. 2016. Za uplynulých 8 ročníkov sa do dobrovoľníckej činnosti zapojilo 186 organizácií a pomáhalo 4.020 dobrovoľníkov z Prešovského kraja. DAD sú súčasťou celoslovenskej iniciatívy dobrovoľníckych centier na Slovensku.

DOBROVOĽNÍCTVO SA OPLATÍ

Pre dobrovoľníkov, ktorí príjmu naše pozvanie je pripravená súťaž „Kešeňovka“, kde šikovní dobrovoľníci môžu získať zážitkové ceny. Podmienky súťaže nájdete na http://www.dobrovolnictvopo.sk/aktuality/kesenovka-sutaz-pre-dobrovolnikov

Pozitívna skúsenosť neformálneho učenia i cez pomoc iným je na nezaplatenie.

Našu snahu priblížiť dobrovoľníctvo mladým a ukázať im rôzne formy pomoci, podporila pani PhDr. Soňa Gaborčáková, poslankyňa NR SR, ktorá sa stala ambasádorkou DAD za Prešovský kraj.

Príďte aj VY zažiť si dobrovoľníctvo a učiť sa pomáhať. Znie to trochu nezvyčajne, ale aj pomáhať sa treba učiť. Ako povedal Marcus T. Cicero: Aj krátky čas života je dostatočne dlhý na dobrý a čestný život.

Kontakt:

Bc. Juliana Hajduková, predsedníčka PDC 0908/ 217 080

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore