Tlačové správy

Koniec zla

V priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrnom zariadení Košického samosprávneho kraja privítame v stredu 26. októbra 2016 o 17:00 hod. úspešného slovenského spisovateľa Jozefa Banáša.

Jozef Banáš patrí k najčítanejším a najprekladanejším slovenským autorom. Okrem televíznych scenároch, divadelných komédií mu doma i v zahraničí vyšlo 22 kníh v deviatich jazykoch. Popri literárnej tvorbe sa venuje aj publicistike, esejistike, píše komentáre, glosy.

Po dvoch úspešných knihách Kód 9 a Kód 1 koncom septembra, v deň jeho narodenín, v kostole Klarisiek v Bratislave uviedli do života voľné pokračovanie týchto bestsellerov Kód 7 s podtitulom Koniec zla. Príbeh knihy sa odohráva v himalájskom kráľovstve Bhután. Tak ako v spomínaných predošlých dvoch knihách sú medzi hlavnými hrdinami aj Slováci. Ako autor povedal: „Na základe osobnej skúsenosti k prichádzam k poznaniu, že je to azda jediná krajina, v ktorej ryba od hlavy nesmrdí, ale naopak – vonia.“

V roku 2014 mal Jozef Banáš v ďalekom Kašmíre to šťastie, že sa stretol osobne aj s dalajlámom, ktorému okrem iného povedal: „Musíme spoločne bojovať proti zlu“. Jeho svätosť ho vzala za ruku a odvetila: „Svet nezachráni boj, ale porozumenie. Ste spisovateľ, toto šírte.“

Prijmite naše pozvanie na stretnutie s výnimočným slovenským spisovateľom Jozefom Banášom dňa 26.10.2016 o 17:00 hod. v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová č. 3, k jeho najnovšej knihe Kód 7. Dozviete sa napríklad, čo to o číslach kníh, o živote ľudí v Bhutáne, čo sa očakáva v budhistickej krajine, ak vykonáte dobrý skutok alebo prečo autor zahrnul do deja aj Slovákov. A omnoho viac. Na záver sa bude konať autogramiáda.
Tatiana Bachňáková, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt : www.kniznica-rv.sk     E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk

Adresa : Lipová 3, 048 01 Rožňava

Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

zdroj : www.jozefbanas.sk      www.ikar.sk

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore