Tlačové správy

Košická škola sa opäť premení na svet hier, hračiek a zábavy

Festival hier a zábavy pre deti a dospelých Hravenisko

Už po siedmy krát sa Základná škola Jozefa Urbana na Jenisejskej ulici v Košiciach premení na čarovný svet hier a hračiek. Stane sa tak v sobotu a nedeľu 19. a 20. novembra 2016, kedy sa v priestoroch školy bude konať obľúbený Festival hier a zábavy pre deti a dospelých pod názvom Hravenisko. Počas oboch od 9.00 do 19.00 hod. sa budú môcť malí i veľkí návštevníci Hraveniska dosýtosti hrať a zabávať vo viac ako štyridsiatich miestnostiach školy. V triedach, telocvičniach, učebniach, jedálni aj na chodbách budú pripravené hlavolamy, logické a vedecké hračky, stavebnice, spoločenské hry, hracie konzoly, modely a hračky na diaľkové ovládanie, kreatívne hračky či hračky na podporu pohybu a rozvoj myslenia. Okrem toho budú pripravené dva detské kútiky s nafukovadlami, plastovými prelizkami a domčekmi množstvom hračiek, elektroautíčka a trampolíny. Komu by to bolo málo, môže sa nechať namaľovať na tvár, môže sa zúčastniť tvorivých dielní či pozrieť si ukážky prvej pomoci, výroby bábok, zastaviť sa v knižnici alebo sa zahrať s maskotmi. Lákadlom tohtoročného Hraveniska bude napríklad mobilné planetárium, niekoľko miestností plných živých zvieratiek či novinky zo sveta hier a hračiek.

Bohatý bude aj sprievodný program na pódiu, v ktorom sa predstaví Ujo Ľubo so svojou minidiskotékou, kúzelník Gabi, Tanečný klub Grimmy, či bublinová šou. Chýbať nebudú rôzne animácie či hudobné a tanečné vystúpenia. Tradičnou charitatívnou tombolou budú môcť návštevníci Hraveniska spoločne podporiť spoločnosť Svetielko pomoci, ktoré pomáha onkologicky chorým deťom v Košiciach a okolí. Po prvý krát bude súčasťou Hraveniska aj séria prednášok a workshopov na rôzne témy.

Aj v tomto roku bude Hravenisko priateľské k deťom, čiže pre mamičky najmenších detí bude pripravené parkovisko pre kočiare, miestnosť na prebaľovanie a kojenie, možnosť ohrevu stravy a ďalšie služby. Keďže Základnej škole Jozefa Urbana záleží na životnom prostredí, na Hravenisku sa bude separovať odpad. Počas celého dňa budú pre návštevníkov k dispozícii bufety aj čajovňa s príjemnou atmosférou.

Záštitu nad podujatím prevzal primátor Mesta Košice Richard Raši.

„V minulom roku navštívilo Hravenisko viac ako osemtisíc ľudí z celého východného Slovenska. Veríme, že podujatie svojou jedinečnosťou a našou snahou pripraviť ho čo najlepšie a najzaujímavejšie pritiahne aj v tomto roku podobný počet detí, ale aj dospelých ktorí sa chcú vrátiť do detských čias a stráviť niekoľko hodín obyčajným hraním sa,“ uviedol Mgr. Róbert Schwarcz, riaditeľ školy ktorá Hravenisko organizuje.

Tohtoročné Hravenisko bude teda opäť plné hier, hračiek, sprievodných aktivít a programu. Viac informácií o podujatí je možné nájsť na stránke www.hravenisko.sk.

Základná škola Jozefa Urbana na Jenisejskej ulici č. 22 v Košiciach je podľa počtu žiakov a zamestnancov štvrtou najväčšou základnou školou v Košiciach. Ide o plne organizovanú školu s tridsiatimi triedami, deviatimi oddeleniami školského klubu detí a školskou jedálňou. Škola sa profiluje ako škola so zameraním na cudzie jazyky, IKT, rozvoj životných zručností a podporu intelektovo nadaných a talentovaných žiakov.

Okrem zabezpečenia riadneho výchovno-vzdelávacieho procesu sa škola v rámci vyučovania i nad rámec vyučovania venuje oblasti ľudských práv, tolerancie, aktívneho občianstva, prevecnie závislostí a kriminality mládeže, environmentálnej výchovy, prvej pomoci a zdravého životného štýlu. Zriaďovateľom školy je Mesto

Od roku 2011 nesie škola čestný názov Základná škola Jozefa Urbana na Jenisejskej ulici v Košiciach.

Spracoval: Mgr. Róbert Schwarcz, riaditeľ Základnej školy na Jenisejskej ulici v Košiciach

V prípade záujmu o ďalšie informácie nás kontaktujte na:

0907 372428, 055/ 3090703, www.zsjenisejska.sk  www.hravenisko.sk   riaditel@zsjenisejska.sk

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore