Tlačové správy

Reakcia predsedu petičného výboru Petície za zmenu koncepcie parkovania v meste Košice na zavádzajúce informácie mesta Košice

Ja, ako predseda, ale ostatní členovia petičného výboru sme hlboko znepokojení  z vyjadrení predstaviteľov mesta Košice uverejnené na stránke www.kosice.sk dňa 7.12.2016 na adresu našej petície. Chcem pripomenúť, že sme zo strany primátora a ostatných zástupcov  mesta očakávali, že nám budú hádzať polená pod nohy a že sa budú snažiť od začiatku spochybňovať a zľahčovať našu petíciu. Ale určite sme nečakali, že sa primátor prostredníctvom svojich zamestnancov a poslancov odhodlá k takýmto úbohým krokom, ktoré nám v posledných dňoch predvádza.

Najprv to bolo spochybňovanie ústami primátora, či vôbec petícia existuje a či bude odovzdaná a kedy, potom zasa sa poslanec JUDr. Kaifer „zástupca občanov“ postavil proti svojim voličom tým, že spochybnil okrem petičného výboru aj inteligenciu samotných  podpísaných občanov pod petíciou. Vyjadril sa v tom zmysle, že občania asi nevedeli čo vlastne podpisujú, čo považujem za maximálnu urážku a drzosť voči týmto občanom.

Potom sme tu zasa mali cca pred dvoma dňami tlačový výstup od primátora, kde spomína cca 1300 neplatných podpisov, ktoré vyfiltrovali poverení úradníci  a  na záver tu máme tlačovú správu hovorkyne/výhovorkyne  p. Lindy Šnajdárovej zo dňa 7.12.2016, v ktorej uverejnila totálnu spŕšku poloprávd, výmyslov  a v neposlednom rade aj  súbor zmanipulovaných štatistických nezmyslov.

Nezostáva mi nič iné, len sa zasa zopakovať:

  1. Všetky výhrady zo strany mesta voči našej petícii považujeme za hrubé porušovanie petičného práva. Prostredníctvom tohto práva má každý občan SR právo vyjadriť svoj názor /nesúhlas/ s predmetnou navrhovanou koncepciou parkovania.

Pevne veríme, že občania , ktorí svojim podpisom podporili túto petíciu , si už s prepáčením nenechajú „kydať“ na hlavu a v pondelok 12.12.2016 prídu ráno o 7.30 hod na Magistrát priamo osobne povedať mestským poslancom a hlasno zakričať, aby sa už konečne prestali pri hlasovaní  riadiť palcom námestníčky primátora, ktorá ich má za kravy, ale aby si už konečne vstúpili do svedomia a hlasovali podľa svojho svedomia a vedomia v duchu toho, čo chcú ich voliči a nie čo si želajú „nadľudia“ z parku pri stanici.

  1. Nenecháme sa vťahovať do zámerne vymyslených tém zo strany mesta, ktorých jedinou úlohou je odpútať pozornosť od samotnej prvotnej myšlienky a cieľa, ktorý občania touto petíciou sledujú. Preto nebudeme reagovať na každý výmysel , ktorý v posledných dňoch zámerne uverejňuje mesto s jediným cieľom, a to bagatelizovať a znemožniť ju, len aby sa mesto nemuselo ňou riadiť pri tvorbe úprav príslušného VZN. 

Keďže sme na predmetné kroky druhej strany boli pripravení  potvrdzujem, že sme nič nenechávali na náhodu a máme spracovanú vlastnú právnu analýzu petície. Zatiaľ sa však nebudem zaoberať krokmi prípadného podania v súvislosti pre možné porušenie petičného práva zo strany mesta verejnému ochrancovi práv či inému príslušnému orgánu, nakoľko chceme všetok svoj čas a energiu až do konania zasadnutia MZ dňa 12.12.2016 venovať príprave tak, aby sa nám spolu s občanmi, ktorí verím , že nás prídu podporiť v hojnom počte, podarilo dosiahnúť a presvedčiť mestských poslancov , že prvá rezidenčná karta má byť za cenu 5,-EUR , lebo  „parkovanie nemá byť biznis“.

Občania,

uvedomte si prosím, že dňa 12.12.2016 to už principiálne nebude len o parkovaní , ale o tom, do akej miery dovolíme týmto zapredaným predstaviteľom mesta na čele s Richardom Rašim to, aby nás sústavne dojili naozaj ako také kravy, lebo, ako sme mali možnosť počuť ústami námestníčky primátora Lenártovej, tak vraj to sme.

Dosť už bolo arogancie moci v tomto meste , ktoré patrí nám občanom a nie hŕstke zbohatlíkov z parku a ich bielym koňom  na Magistráte.

Poďme všetci spolu 12.12.2016 o 7:30 hod. ukázať  a vysvetliť p. primátorovi, koľko nás je a čo chceme, lebo sústavným napádaním a štatistickým prekrúcaním uráža vlastne Vás všetkých a toto je posledná šanca ako mu  priamo vysvetliť naše požiadavky. Verte, že hoci si to možno neuvedomujete, tak Vaša účasť je viac ako veľmi dôležitá. 

Ing. Igor Petrovčik, predseda petičného výboru

 

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore