Tlačové správy

Predvianočný darček pre  125 bojovníkov za zdravie

Na pomoc ďalším 125 bojovníkom za zdravie je už v tejto chvíli pripravených 153 498 €. Podporu dostane napríklad polročná Agátka na nákup zdravotníckej pomôcky a s ňou ďalších 23 detí do 3 rokov. Rehabilitačný pobyt či potrebné prístroje určite pomôžu Ondrejovi, Natálke, či ďalším 38 deťom do 15 rokov. Podporu získali aj 12 mladí ľudia do 30 rokov a zvyšok vybraných uchádzačov (47) tvoria dospelí, ktorí v mnohých rodinách zohrávajú pre svoje deti nezastupiteľnú úlohu.

Všetko sú to bojovníci za zdravie, ktorým Nadačný fond Dôvera pri Nadácii pre deti Slovenska aktuálne pripravuje  malé Vianoce v podobe schválených grantov. Práve v týchto dňoch ich totiž informujeme o udelení finančného príspevku v požadovanej sume. Celkove o grant žiadalo 261 žiadateľov z celého Slovenska. Viacerí z tých, ktorí nedostanú grant však dostanú pozitívnu správu, pretože majú nárok na získanie zdravotnej pomôcky alebo liečby štandardnou cestou, t. j. bez príplatku a stačí, aby sa obrátili na svojich lekárov.

Finančná pomoc poputuje prijímateľom z celého Slovenska, najviac z nich žije v Banskobystrickom kraji. Pri podávaní žiadosti nie je určený finančný strop, pretože každá diagnóza či liečba si vyžaduje odlišné náklady. Pre niekoho je nevyhnutnou zdravotnou pomôckou tlakomer, ktorý si z nízkeho dôchodku nemôže dovoliť, pre iného nákup liekov, či špeciálnych okuliarov – mnoho liekov a zdravotných pomôcok si musia pacienti doplatiť alebo celé uhradiť. Je veľa nepredvídateľných situácií a zdravotných diagnóz, na ktoré často nestačia ani dlhoročné úspory. Aj preto takmer polovicu podpory z Grantového programu Bojovníci za zdravie tvoria hlavne rehabilitačné pobyty, ktoré sú nákladnejšie ako celoročné príjmy väčšiny rodín na Slovensku.

 „Naším zámerom je byť oporou čo najväčšiemu počtu bojovníkov, ktorí sú rozhodnutí zápas o svoje zdravie nevzdať a cez všetky prekážky usilovať o lepší a plnohodnotnejší život. Teší ma, že po úspešnom jarnom kole záujem žiadateľov pretrváva, aj preto v tejto iniciatíve plánujeme pokračovať“ zdôraznil Martin Kultan, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera.

Grantový program Bojovníci za zdravie sa v roku 2016 vyprofiloval z pôvodného Grantového programu Dôvera, ktorý od svojho vzniku v roku 2012 podporoval individuálnych žiadateľov aj organizáciám. Jeho cieľom je pomôcť poistencom Dôvery k zlepšeniu zdravia a k zvýšeniu kvality života formou poskytnutia finančných príspevkov na ošetrenia, zákroky, operácie, rehabilitácie či pomôcky, ktoré sú nútení si hradiť sami, pretože sa na ne nevzťahuje/alebo len čiastočne vzťahuje úhrada zo zdravotného poistenia. Zdravotná poisťovňa DÔVERA doteraz podporila 268 žiadateľov sumou 2 840 092 €. Program je súčasťou Nadačného fondu Dôvera pri Nadácii pre deti Slovenska. V roku 2015 bolo čerpanie fondu v celkovej výške 99 293 €.

Dôvera zdravotná poisťovňa, a. s., je najväčšia súkromná zdravotná poisťovňa na Slovensku, ktorá sa stará o zdravie viac ako 1,4 milióna poistencov. Okrem zabezpečovania zdravotnej starostlivosti pomáha a podporuje komunitu, v ktorej pôsobí a ľudí, ktorí potrebujú pomoc, radu, finančné zdroje či jej skúsenosti. Rozvíja verejno-prospešné projekty, nadväzuje spoluprácu s rôznymi organizáciami a stojí po boku ľudí, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii.

Nadácia pre deti Slovenska je mimovládna nezisková organizácia s celoslovenskou pôsobnosťou, ktorej poslaním je podporovať mnohostranný rozvoj osobnosti dieťaťa a mladého človeka. Svoje poslanie realizuje prostredníctvom podpory užitočných, kvalitných a zaujímavých projektov a programov, ktoré citlivo a tvorivo reagujú na potreby a problémy detí a mladých ľudí.

Informáciu médiám poskytla:

Stella Hanzelová, komunikácia a PR

stella@nds.sk, 0905 783 552

 

Podrobnejšie informácie o grantovej podpore tu!

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore