Tlačové správy

Týždeň slovenských knižníc začíname v Rožňave poéziou

„Neboj sa, som s Tebou“
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja a autor knihy „Neboj sa. som s Tebou“ Albert Šmihula pozývajú širokú verejnosť na uvedenie najnovšej literárnej zbierky do života v pondelok 13. marca 2017 o 17:00 hod. do priestorov knižnice.

Albert Šmihula sa narodil v Hybiach, kde prežil svoje detstvo, dlhé roky však žije v Rožňave, kde literárne tvorí a popri tom sa venuje maľovaniu obrazov. „Začal som písať v mojich osemnástich rokoch a drží ma to dodnes. Milujem poéziu, ale taktiež aj svoj ateliér, v ktorom nájdete množstvo štetcov, farieb a obrazov“, povedal Albert Šmihula a skromne dodal: „Umenie vždy bolo a aj bude súčasťou môjho života. Obohacuje môj život a ja sa chcem s tým podeliť.“

Autor básnických zbierok Nežné dotyky (2000), Na konci leta (2004), Trblietanie (2009 – spoločne s hybskými autormi), Papierová ruža (2010), Inventúra nálezov a strát (2014) rozšíri svoju tvorbu ďalšou básnickou zbierkou Neboj sa, som s Tebou. Slovenská asociácia knižníc (SAK) a Spolok slovenských knihovníkov a knižníc (SSKK) vyhlásili na tento rok 18. ročník celoslovenského podujatia Týždeň slovenských knižníc od 13. marca do 19. marca 2017 pod spoločným mottom Knižnice pre všetkých. Pozývame Vás hneď na úvod tohto týždňa 13. marca o 17:00 hod. do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová 3 na uvedenie a predstavenie najnovšej básnickej zbierky do literárneho života „Neboj sa, som s Tebou“, ako aj na autogramiádu s autorom Albertom Šmihulom. Vstup je voľný.
Tatiana Bachňáková, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt:

www.kniznica-rv.sk E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk Adresa : Lipová 3, 048 01 Rožňava Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore