Tlačové správy

Finálové kolo súťaže PALMA junior

V stredu 21. júna 2017 sa na Prírodovedeckej fakulte UPJŠ v Košiciach konalo finálové kolo súťaže PALMA junior.

Súťaž je jednou z aktivít národného projektu „IT Akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie“, a jej cieľom je motivovať žiakov k štúdiu prírodných vied, matematiky, informatiky a technických vied. Na finálové kolo sú pozvaní najlepší riešitelia z troch online kôl konaných počas školského roka. Tohtoročného finálového kola sa zúčastnilo spolu 22 súťažiacich v 14 tímoch. V dopoludňajších hodinách prebehla samotná súťaž, v ktorej súťažné tímy riešili trojicu súťažných úloh vo svojej kategórii. Jednou zo súťažných úloh bolo napríklad navrhnúť procedúru, ktorá pre zadané rozmery jednotlivých miestností bytu a  ďalšie potrebné parametre vypočíta predpokladané ročné náklady na vykurovanie bytu. Popoludní, počas čakania na vyhodnotenie boli pre súťažiacich pripravené odborné súťažné aktivity. Zoznam súťažných úloh je zverejnený na stránke súťaže PALMA junior https://di.ics.upjs.sk/palmaj/.

Viac informácií o cieľoch, prebiehajúcich aktivitách, výstupoch a výsledkoch národného projektu je k dispozícii na http://itakademia.sk.

Tento projekt sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Ľudské zdroje.

 

Kontakt pre médiá

Centrum vedecko-technických informácií SR: Ing. Eva Kalužáková, manažér publicity

tel.: +421 0918 888 697, eva.kaluzakova@cvtisr.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore