Tlačové správy

Robíme na veciach, ktoré menia svet

Záchrana ľudských životov, ovládanie digitálneho obsahu svetových médií či navrhovanie jednotiek do áut budúcej generácie. Toto všetko už dnes robí zo Slovenska viac ako 400 programátorov. Pracujú s top technológiami a v nasledujúcom roku plánujú narásť o ďalších 100 expertov.

GlobalLogic sa na Slovensku etabloval ako jeden z popredných dodávateľov IT riešení meniacich kvalitu života ľudí. Pre svojich zákazníkov dodáva originálne riešenia, ktoré sa dostanú na trh o niekoľko rokov „Naši zamestnanci majú jedinečnú šancu pracovať na high tech projektoch v profesionálnych tímoch. Práca na takýchto projektoch nie je len naplnením ich profesionálneho sna, ale aj úžasným základom pre ďalšiu kariéru. Je to príležitosť pre skúsených softvérových inžinierov, ale aj študentov, s ktorými pracujeme už počas ich štúdia na univerzite,” hovorí Marek Antal, viceprezident vývoja softvéru spoločnosti GlobalLogic pre región strednej a východnej Európy. K decembru 2017 dosiahla táto firma počet 400 aktívnych zamestnancov na Slovensku, v budúcom roku plánuje narásť o ďalších 100 pracovných miest, z toho v meste Žilina 30. V Žiline otvoril GlobalLogic v decembri nové moderné priestory, ktoré sú vybavené najnovšími technológiami, ale aj miestom pre kreatívny oddych.

„Spoločnosť GlobalLogic vytvára v našom meste atraktívne pracovné miesta s vysokou pridanou hodnotou, pričom priaznivá podniková kultúra zabezpečuje špičkové pracovné prostredie, a najmä možnosť profesionálneho rastu zamestnancov. V Žiline sa tešíme tomuto trendu, pretože tak spoločne ovplyvňujeme rast a rozvoj nášho mesta a robíme ho atraktívnym pre ďalších jeho potenciálnych obyvateľov či podnikateľské subjekty,“ hovorí Patrik Groma, viceprimátor mesta Žilina.

Od svojho vzniku patrí medzi priority spoločnosti podpora vzdelávania oblasti IT a jeho priblíženie potrebám praxe. „Uvedomujeme si, že smerovanie študenta je potrebné formovať už v ranom veku, od základných cez stredné až po vysoké školy. Orientujeme sa na podporu robotických súťaží, kde prostredníctvom hry s LEGO robotmi podporujeme propagovanie IT už na základných školách. Na stredných školách sa zameriavame na prácu s pedagógmi, sme aktívni vo výučbe predmetov zameraných na vývoj softvéru, podporujeme vybavenie IT laboratórií na stredných školách či exkurzie študentov u nás. Máme vlastnú vzdelávaciu akadémiu s názvom Akadémia SOVY, kde absolventom štúdia garantujeme zamestnanie,” doplnil Marek Antal.

Kľúčovým partnerom pre vzdelávanie naďalej ostáva vysoká škola. „Mnohokrát až prax otvorí oči študentovi a pochopí, aké je dôležité mať teoretické vedomosti a aké je jednoduché pomocou nich hľadať riešenia pre konkrétne praktické úlohy. Na fakulte máme viacsemestrový predmet projektovej výučby a jedným z najväčších projektov je práve projekt s firmou GlobalLogic. Študenti sú postavení pred netriviálnu úlohu a sami musia nájsť a implementovať optimálne riešenie. Pedagógovia a zástupcovia z firiem mentorujú celý projekt, pomáhajú im, radia, ale neriadia. Som veľmi rád, že firma GlobalLogic patrí medzi partnerov našej fakulty. Cením si hlavne to, ako aktívne a zodpovedne pristupujú k tomuto partnerstvu,“ hovorí Emil Kršák, dekan Fakulty riadenia a informatizácie Žilinskej univerzity.

GlobalLogic na Slovensku

GlobalLogic je lídrom vo vývoji produktov vo všetkých fázach životného cyklu, ktorý vďaka kombinácii poznatkov v oblasti chip – to – cloud softvérových riešení a bohatých skúseností z rôznych odvetví pomáha svojim zákazníkom navrhovať, vyvíjať a uvádzať na trh produkty a služby novej generácie. Majstrovské spojenie dizajnu, komplexného vývoja a expertízy pri uvádzaní riešení do života umožňuje firme zabezpečiť svojim globálnym zákazníkom vynikajúce výsledky. Spoločnosť so sídlom v americkom Silicon Valley má dizajnové a produkčné centrá po celom svete, vďaka čomu ponúka zákazníkom z odvetvia telekomunikácií, automobilovej výroby, zdravotníckej starostlivosti, technológií, médií a zábavného priemyslu, či výrobcov čipov, všetky výhody globálnej prítomnosti na trhu.  Spoločnosť má na Slovensku centrálu v Košiciach, a pôsobí tiež v Žiline a Banskej Bystrici. GlobalLogic Slovakia je aktívnym členom klastrov Košice IT Valley a Žilinského IT klastra.

Kontakt pre médiá:

Kristína Kertészová, kristina.kerteszova@globallogic.com, 0948 724 859

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore