Tlačové správy

Maľované príbehy

Múzeum a kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove a autorka Mgr. Henrieta Kováčová pozývajú širokú verejnosť na vernisáž výstavy Maľované príbehy, ktorá sa uskutoční 7. marca 2018 o 17:00 hod. v galérii múzea.

Henrieta Kováčová sa narodila v roku 1980 v Trebišove. Absolvovala štúdium na Prešovskej univerzite, Fakulte humanitných a prírodných vied, odbor: výtvarná výchova a umenie (absolvovala v roku 2005).

Po štúdiu sa venovala prevažne lyrickej abstrakcii. Od krás expresívnych pocitov a neobmedzenej slobode, ktorú táto maľba ponúka, sa posunula k emocionálnemu vyjadrovaniu prostredníctvom figúry, ktorú už niekoľko rokov umiestňuje do abstraktného prostredia. Zvedavo hľadá romantizmus v srdci človeka. Tváre otočené do hĺbky obrazu, bádajúce v sfére vlastných pocitov – duša človeka ako vesmír, nekonečne sa plniaci prachom z reality, čistený slzami a chvíľkami samoty. Blízke sú jej témy človeka v surrealistickom priestore, mystickosť, symbolizmus, príroda, fantázia, spomienky a snové videnia. Inšpiráciu hľadá vo vlastnej fantázii, prírode, fotografii, surrealizme a abstraktnom realizme. Zaoberá sa aj otázkou portrétu v súčasnom umení – portrét ako tradičné zachytenie ľudskej tváre i odkaz do budúcnosti. Býva a tvorím v Slovenskom Grobe.

Výstavu obrazov si môžete prezrieť od 7. marca 2018 do 7. apríla 2018.

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore