Tlačové správy

Siedmy ročník medzinárodnej konferencie doktorandov a mladých vedeckých pracovníkov v Košiciach patril aktuálnym právnym témam

Význam Charty základných práv Európskej únie, Úloha medzinárodného a európskeho práva v manželstve alebo Elektronizácia verejnej správy – nielen tieto, ale i ďalšie zaujímavé témy rozoberala medzinárodná konferencia doktorandov a mladých vedeckých pracovníkov, ktorá sa konala počas 22. a 23. marca 2018 na pôde Právnickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika. Siedmy ročník patril problematike “Miesto, úloha a význam vnútroštátneho práva pri zabezpečovaní plnenia záväzkov vyplývajúcich z medzinárodného práva a európskeho práva”. Okrem spomenutých tém sa doktorandi a mladí vedeckí pracovníci zo Slovenska, Česka, Maďarska a Poľska zaoberali aj novým nariadením o ochrane osobných údajov GDPR alebo implementáciou európskeho práva v Slovenskej republike a ďalších štátoch V4.

“Takto zvolenou témou konferencie sme sa snažili ponúknuť priestor pre vystúpenie účastníkov a odbornú diskusiu o aktuálnych výzvach medzinárodného a európskeho práva, na ktoré musí vnútroštátna právna úprava reagovať. Existencia a používanie medzinárodných a európskych právnych noriem v konkrétnych oblastiach vnútroštátneho práva má v dnešných dňoch nezastupiteľnú úlohu,” uviedla Mgr. et Bc. Dominika Becková v mene organizačného výboru vedeckej konferencie.

Už niekoľko rokov sú práve vedecké konferencie doktorandov a mladých vedeckých pracovníkov neodmysliteľnou súčasťou pravidelných aktivít Právnickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Každý rok sa organizuje toto čoraz populárnejšie podujatie pod záštitou niektorej z katedier či ústavov Právnickej fakulty UPJŠ v Košiciach. Siedmy ročník medzinárodnej vedeckej konferencie sa konal pod záštitou Ústavu medzinárodného práva a európskeho práva Právnickej fakulty UPJŠ v Košiciach, čoho dôkazom je internacionálne a európske zameranie tohto podujatia.

“Napriek tematickej rôznorodosti potvrdili príspevky nezastupiteľné miesto vnútroštátnych právnych poriadkov pri plnení záväzkov štátov podľa medzinárodného a európskeho práva. Toto podujatie tak predstavovalo užitočný prínos z hľadiska diskusií o vzťahoch vnútroštátnych a medzinárodných právnych pravidiel a ich problémov, ako aj z hľadiska vyjadrenia podnetov na skvalitnenie ich súčasných vzťahov, zdôraznil odborný garant konferencie prof. JUDr. Ján Klučka, CSc. z Ústavu medzinárodného práva a európskeho práva Právnickej fakulty UPJŠ v Košiciach.

V prípade záujmu o podrobnejšie informácie kontaktujte:

Mgr. Linda Babušík Adamčíková, tlačový referent a hovorca UPJŠ v Košiciach

e-mail: linda.babusik.adamcikova@upjs.sk

tel.: +421 905 385 911

Poznámka: Tlačovú správu nájdete archivovanú na www.upjs.sk v časti Vzťahy s verejnosťou https://www.upjs.sk/verejnost-media/ .

 

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore