Tlačové správy

Divadelníci v Košicviach oslávia svoj sviatok pomocou iným

Chcete osláviť Svetový deň divadla spolu s divadelníkmi a zároveň si dopriať dobrý pocit z pomoci druhým? Potom je práve vám určená už tradičná oslava sviatku všetkých, ktorým učarovala „Thália“, Divadelná kvapka krvi. Uskutoční sa v utorok 27. marca od 8:00 do 12:00 hod. na Malej scéne Štátneho divadla Košice. Využite jedinečnú príležitosť darovať krv na netradičnom mieste v spoločnosti umelcov a zamestnancov Štátneho divadla Košice. Odmenou vám bude nielen dobrý pocit, ale aj divadelné darčeky. Divadelnú kvapku krvi už siedmy rok organizuje Štátne divadlo Košice v spolupráci s Občianskym združením Košické divadlo. Už tradičné podujatie patrí medzi najväčšie mobilné odbery najvzácnejšej tekutiny v Košiciach. Mnoho pravidelných účastníkov si svoj ďalší odber plánuje práve na tento deň a organizátori veria, že tomu inak nebude ani v tomto roku. Samozrejme vítaní sú tak ako každoročne aj tí, ktorí nie sú pravidelnými darcami, alebo tí, ktorí sa na tento ušľachtilý čin ešte len odhodlávajú.
Darovanie krvi v krásnom prostredí divadla má osobitné čaro. „Je to veľmi dobrá myšlienka. Darovanie v divadle má určite oveľa lepšiu atmosféru ako v sterilnom prostredí nemocnice,“ povedal po jednom z predchádzajúcich divadelných odberov pravidelný účastník Ladislav Orol.
Tak ako v predchádzajúcich rokoch aj v tomto roku nebudú medzi darcami chýbať umelci a zamestnanci zo všetkých divadelných zložiek. Medzi pravidelných účastníkov patria herci Dana Košická, Róbert Šudík, Stanislav Pitoňák či Adriana Krúpová. „Je to veľmi zaujímavá myšlienka a tie pocity sú pre mňa trochu zvláštne. Je to úplne iný kontakt s divákmi, keď nezachraňujete len ducha, ale aj telo,“ povedala počas jedného z predchádzajúcich ročníkov Adriana Krúpová.
Netradičné oslavy Svetového dňa divadla sa tak môžu pre každého z darcov stať aj miestom pre neformálne stretnutie s tými, ktorých vídajú na javisku košického divadla.

Svjatoslav Dohovič, web editor a PR

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore