Tlačové správy

Vizuálne myslenie a fantázia očami študentov

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja a Škola úžitkového výtvarníctva Košice pozývajú širokú verejnosť do priestorov knižnice v Rožňave, ul. Lipová 3 na výstavu pod názvom „Obaly a knihy“, ktorá potrvá do 5.5.2018.

Výstava prác študentov Školy úžitkového výtvarníctva Košice, odborov Propagačná grafika a Propagačné výtvarníctvo je v priestoroch knižnice po prvýkrát. Pre širokú verejnosť je to v knižnici opäť niečo nové. Prezentujú sa tu ročníkové projekty. „Témy prác týchto dvoch odborov sú iné, ale spája ich funkčnosť, praktickosť a estetika“ prezradila Mgr. art. Katarína Fazekasová, ktorá vyučuje na škole rôzne predmety a vedie aj krúžok Experimentálne grafické techniky. „Spoločnou témou žiakov propagačné výtvarníctvo bol obal. Žiaci navrhli farebné a výtvarné riešenia obalov na sušienky s rôznymi príchuťami, na ovocné a zeleninové šaláty a obaly na čokoládové muffiny. Veľký dôraz kládli na kompozičné a typografické riešenie obalu“ dodala kolegyňa Mgr. art. Katarína Ivanová. „Práce žiakov sú jedinečné, nápadité, hravé, plné farieb. Odzrkadľuje sa v nich kreatívnosť a chuť tvoriť.“

„Propagačná grafika sa zamerala na knižné prezentácie  rôznych typov. Prvý ročník predstaví hravou formou priestorové knihy „Tunel book“ s využitím upravených malieb a kresieb z krajinárskeho kurzu a práca je doplnená štylizovaným motívom  kvetov. Druhý ročník  predstavuje knihu „Landscape book“ a voľnými grafickými listami využitými v tejto knihe. Tretí ročník prezentuje skladané knihy „Accordion book“ so všívanými stranami , ukážkou ilustrácii a úpravou textu. Ukážky je možné vidieť plošne aj priestorovo“ doplnila na záver Mgr. art. Katarína Fazekasová.

Pozývame Vás na výstavu vizuálneho myslenia a fantázie študentov Školy úžitkového výtvarníctva Košice, na výstavu reálnych modelov obalov a ich posterov pod názvom „Obaly a knihy.“ Grafické riešenie obalov je pestré, veselé a nechýba im ani humor. Výstava potrvá do 5.5.2018 a záujemcovia si ju môžu prísť pozrieť do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová č. 3  v čase výpožičných hodín knižnice. Vstup je voľný.

Tatiana Bachňáková

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt : www.kniznica-rv.sk      E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk

Adresa : Lipová 3, 048 01 Rožňava

Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore