Tlačové správy

Denisa Ogino – jej netradičný životný príbeh a splnený sen o veľkej rodine

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pripravuje pre širokú verejnosť besedu so slovenskou autorkou a spoluautorkou kníh Denisou Ogino, ktorá takmer desať rokov spoznávala netradičnú japonskú kultúru a život v Japonsku. Stretnutie sa bude konať v utorok 9. októbra 2018 o 17:00 hod. v priestoroch knižnice na ul. Lipová č. 3. Podujatie sa uskutoční v rámci projektu Tajomstvá v literatúre II., ktoré z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk a je hlavným partnerom projektu.

„Zamilovať sa do exotickej krajiny dnes nie je žiaden problém“, spomenula na úvod Denisa Ogino a pokračovala: „Množstvo informácií, ktoré nájdeme o tej ktorej krajine či už v literatúre alebo na internete, je len potrebné správne spracovať a správne sa rozhodnúť, kam chcete vycestovať. Ja som sa ako mladá, sotva dvadsaťtri ročná, zamilovala nielen do Japonska, ale aj do Japonca. Po desiatich rokoch, strávených v tejto exotickej krajine, som sa vrátila na Slovensko“.

Denisa Ogino je autorkou knihy Navarme si Japonsko a spoluautorkou kníh Sushi v dushi a S dušou Japonky. Japonská kultúra sa jej stala veľmi blízkou, nehovoriac o japonskej kuchyni. Ešte pred pár rokmi bola vydatá za Japonca. Hoci jej Japonsko nesmierne prirástlo k srdcu, po boku bývalého manžela nenašla šťastie. Vrátila sa aj so synom na Slovensko. Po ťažkých začiatkoch je dnes šťastná po boku iného muža, realizuje sa v práci, v škole a v mnohých zaujímavých projektoch, ktoré približujú japonskú kultúru.

A prečo práve v Rožňave Denisa Ogino a Japonsko? „V knižnici máme na úseku krásnej literatúry množstvo zaujímavých kníh s rôznorodou tematikou“, spomenula pracovníčka úseku Helena Eleková. „Najlepším nahrávačom tém je sám život. Spojenie skutočne prežitého príbehu a šikovného pera vzniknú diela, ktoré sa oplatí poznať. My sme si zvolili tému multikultúra v literatúre z pohľadu slovenskej tvorby. Pre účastníkov bude toto stretnutie opäť niečo nové a určite aj výnimočné.“

Prijmite srdečné pozvanie na netradičné podujatie so slovenskou autorkou a spoluautorkou Denisou Ogino v utorok 9. októbra 2018 o 17:00 hod. do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová č. 3. Podujatie sa uskutoční v rámci projektu Tajomstvá v literatúre II., ktoré z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk a je hlavným partnerom projektu.

Tatiana Bachňáková, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt : www.kniznica-rv.sk      E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk

Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

Zdroj :

www.martinus.sk

https://www.zilinskyvecernik.sk/clanok/v-japonsku-je-dolezitejsi-sviatok-novy-rok-ako-vianoce/3404/

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore