Tlačové správy

Uvedenie kandidatúry Jána Deča na post primátora Košíc

V pondelok 1. októbra 2018 sa pri Dolnej bráne na košickej Hlavnej ulici sa zhromaždili spolupracovníci a podporovatelia Jána Deča v jeho kandidatúre na funkciu primátora Mesta Košice.

Vystúpenie kandidáta uviedla jeho manželka Katarína. Na zhromaždení boli prítomní aj ich synovia Michal, Jakub a Daniel. Dcéry Lucia a Katarína chýbali pre pracovné povinnosti v Prahe a v Belgicku.

Ján Dečo, nezávislý poslanec mestského zastupiteľstva, predstavil svoj volebný program založený na troch prioritách:  Poriadku, Zdraví a solidarite a Rozvoji mesta.

Vo svojom príhovore kritizoval dlhoročné vedenie mesta. Menoval napríklad nákup výbehových električiek bez klimatizácie, skutočnosť, že v Košiciach platíme za parkovanie viac,  ako v Bratislave, ale aj uprednostňovanie záujmov developerov na úkor bežných občanov. Pripomenul úmysel vedenia mesta v poslednej chvíli pred voľbami „zbúchať súťaž“ na rekonštrukciu verejného osvetlenia za 35 miliónov EUR. Vyjadril presvedčenie, že len na tejto jednej zákazke možno ušetriť najmenej 10 %, teda 3 a pol milióna EUR,  ktoré by stačili na revitalizáciu všetkých detských ihrísk v Košiciach.

Za svoju hlavnú ambíciu vo funkcii primátora považuje Ján Dečo takú mieru prosperity mesta “že bude lukratívne nielen pre investorov, ktorí hľadajú lacnú pracovnú silu a diaľnicu, ale predovšetkým pre naše deti. Aby boli Košice mestom, kde sa vedia zamestnať aj s vysokou školou a kde si vedia naplniť svoje sny.” Povedal, že ho teší  úspech jeho detí v ich pracovnom živote v zahraničí, ale je mu aj smutno, že ich tak málo vidí. “My s Katkou máme Miša v Bratislave, Luciu v Prahe, Katku v Belgicku.  Som presvedčený, že nie som sám.”

V závere vystúpenia požiadal všetkých, aby jeho program nebrali ako predvolebný sľub, ale ako záväzok, ktorý v prípade zvolenia za primátora od prvej chvíle začne realizovať. “Posledné týždne trávim najviac času v uliciach medzi ľuďmi, ktorí mi hovoria, že už žiadnym predvolebným sľubom neveria. U mňa spomenuli najmä nájomné a sociálne byty. Nečudujem sa im. Okrem kandidátov ktorí prišli pomôcť SMERu, tu máme kandidátov nezamestnaných, takých, čo nedokážu zvládnuť súkromný život, takých čo v živote neriadili snáď ani bicykel. Dúfam, že si voliči pred tým, ako niekomu z nás dajú svoj hlas, dobre preveria, čo ktorý z nás doteraz reálne urobil.“  

Viac informácií k volebnému programu a osobe kandidáta  nájdete na stránke  https://jandeco.sk

Kontakt pre médiá: 0907 055 616

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore