Tlačové správy

Košický Herkules Juraj Barbarič vytvoril ďalší svetový rekord

Košický Herkules Juraj Barbarič sa v dňoch 22. – 23. septembra 2018 pokúšal o vytvorenie ďalšieho Guinnessovho rekordu, a to ťahaním automobilu na čo najväčšiu vzdialenosť za 24 hodín. Po namáhavej “dvadsaťštvorke” sa napokon Barbaričovi podarilo vytvoriť ďalší svetový a zároveň slovenský rekord. Vo svojich 60. rokoch tak “zavesil kariéru ťahania“ na klinec.

Po odštartovaní akcie o 18:00 hod. sa Juraj Barbarič pustil do ťahania 1,5 tony vážiaceho automobilu za potlesku návštevníkov, fanúšikov, organizačného tímu a prítomnosti médií. Prvé hodiny boli pre Juraja skôr rutinou, keďže sa na tento projekt pripravoval viac ako dva roky. Veľké množstvo jeho energie sa striedalo s mávaním, pozdravmi pre fanúšikov, pózovaním do objektívov a neustálym úsmevom na tvári aktéra. Každú hodinu sa k Jurajovi Barbaričovi pridala ako psychická podpora, športová alebo kultúrna ikona s početným sprievodom detí, násťročných alebo dospelých. Vyjadrili tak spolupatričnosť nielen Jurajovi Barbaričovi, ale aj muskulárnym dystrofikom, s ktorými Juraj Barbarič spolupracuje už viac ako 15 rokov.

Na mieste akcie si organizátori pripravili viacero atrakcií. Obľúbenou sa okamžite stalo ťahanie rovnakého automobilu, s akým sa vykonával pokus o rekord. Ktokoľvek si mohol vyskúšať koľko síl treba vynaložiť na ťahanie takéhoto auta. V mediálnej zóne bola pripravená fotostena pre športové ikony, ale aj pre verejnosť. Akcia prebiehala za neustáleho potlesku divákov, burácania moderátorov, ale aj hudobných vsuviek, v podaní známych DJ-ov spevákov a kultúrnych ikon.

S pribúdajúcimi kilometrami Jurajovi Barbaričovi odchádzali sily, ale aj napriek tomu to nevzdal a do cieľa prišiel po 24 hodinách, za obrovského potlesku ľudí a s hudobným doprovodom od slovenského Fredyho Mercuryho – Petra Pačuta. Na tabuli svietilo 106. kolo a za sebou mal prejdených neuveriteľných 33,932 kilometrov, čo bolo približne 59 tisíc krokov. Jurajovi Barbaričovi sa tak podarilo vytvoriť ďalší nielen slovenský, ale aj svetový rekord.

Počas celého pokusu o Guinnessov rekord bol Juraj pod prísnym dohľadom nielen oficiálnych svedkov a komisárov, ale aj kamier, ktoré zabezpečila Východoslovenská televízia. Tieto svedectvá a záznamy budú odoslané do Londýna na preskúmanie a potvrdenie rekordu.

Po skončení akcie sa vyzbierané a darované peniaze od partnerov projektu združili a odovzdali riaditeľovi muskulárnych dystrofikov so sídlom v Bratislave. O emotívny záver sa postaral Juraj Barbarič, kedy svoj „opasok“ zavesil na klinec, a tým ukončil svoju 25. ročnú kariéru ťahania s počtom 6 svetových a 11 slovenských rekordov.

Tím 24 HOURS BARBARIČ

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore