Tlačové správy

Valentín v knižnici – vo Verejnej knižnici Jána Bocatia v Košiciach páry ušetria na zápisnom a dostanú dar

Valentínsky deň vo Verejnej knižnici Jána Bocatia v Košiciach (VKJB) praje dvojiciam. Pre každého návštevníka z páru, ktorý príde do knižnice, platí polovičná zľava zo zápisného a k tomu kniha, ako dar od knižnice. Za symbolickú sumu 1,5 eura tak možno celý rok využívať služby knižnice vo všetkých pracoviskách – centrálnej požičovni na Hviezdoslavovej 5, regionálnom a hudobnom oddelení na Hlavnej 48, pobočkách na sídliskách Terasa, Nad Jazerom, KVP, Furča, v Barci a Šaci.

„Našim čitateľom ponúkame mnoho nových, zaujímavých titulov. V minulom roku náš fond obohatilo až 12 tisíc nových kníh a špeciálnych dokumentov. Do ich nákupu sme investovali 76 tisíc eur. Dovedna ponúkame viac ako 220 tisíc knižničných jednotiek. Okrem beletrie a náučnej literatúry tiež špeciálne dokumenty v hudobnom a regionálnom oddelení. Zaujímavá ponuka je aj v čitárni novín a časopisov v centrálnej požičovni na Hviezdoslavovej 5,“ uviedla riaditeľka VKJB Soňa Jakešová. Knižnica pravidelne pripravuje oddychové a vzdelávacie podujatia pre malých čitateľov, školy a verejnosť. Vlani to bolo 770 podujatí, do knižnice si našlo cestu takmer 180 tisíc návštevníkov.

VKJB ponúka na bezplatné stiahnutie aj elektronické knihy vďaka  spolupráci s Městskou knihovnou v Praze. Cez svoj online katalóg poskytuje záujemcom bezplatný prístup a stiahnutie elektronických kníh vydávaných pražskou knižnicou. V ponuke je viac ako tisíc zaujímavých titulov, ktoré sa dajú stiahnuť v rôznych formátoch. Elektronické knihy si možno vyhľadať v online katalógu VKJB na stránke www.vkjb.sk cez položku „odkazy“. Ich stiahnutie vo vybranom formáte umožní pohodlné čítanie v čítačkách, smartfónoch, notepadoch, či počítačoch. V ponuke je poézia, próza, dráma aj odborná literatúra. V češtine si záujemcovia môžu prečítať diela známych českých autorov i svetových klasikov.

Najviac vyhľadávanou službou je spracovávanie rešerší, ktoré VKJB poskytuje v informačno-vzdelávacom centre v centrálnej požičovni knižnice na Hviezdoslavovej 5. Je určená všetkým, ktorí potrebujú napísať odbornú  prácu (seminárnu, ročníkovú, bakalársku). Informačno-vzdelávacie centrum poskytuje aj tzv. medziknižničnú výpožičnú službu a medzinárodnú výpožičnú službu. Pre záujemcov to znamená, že im knižnica zabezpečuje aj požičanie kníh z iných knižníc v prípade, ak sa hľadaný titul nenachádza vo fonde VKJB.

Kontakt:

Soňa Jakešová, jakesova@vkjb.sk

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore