Tlačové správy

Mama, strážkyňa zdravia rodiny

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pripravila pre širokú verejnosť na pondelok 17. júna 2019 o 17:00 hod. podujatie s Antóniou Mačingovou pod názvom Mama, strážkyňa zdravia rodiny. Podujatie sa uskutoční v rámci projektu Tajomstvá v literatúre III, ktoré z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk a je hlavným partnerom projektu.

Celkovej zmene stravovacích návykov sa Antónia Mačingová venuje viac ako 20 rokov. Vďaka úprave vlastného jedálnička a zmenou istých myšlienkových vzorcov prekonala závažnú chorobu a vyhla sa celoživotnému užívaniu liekov. „To, ako vyzeráme a ako sa cítime, je výsledok našich doterajších volieb“ hovorí autorka kníh Najedzte sa do štíhlosti 1, Najedzte sa do štíhlosti 2 s podtitulom Harmónia zdravia, krásy a vitality a Najedzte sa do štíhlosti 3 s podtitulom Prestaňme diétovať – naučme sa jesť. „Recepty vytváram tak, aby vyzerali ako bežné, chutili ako bežné, ale aby bol ich účinok, na rozdiel od „normálnych“ pokrmov, telu prospešný“ dodala Mačingová. „V samotnej Rožňave už pani Mačingová bola viackrát a keďže my v knižnici evidujeme zvýšený záujem o jej knihy, rozhodli sme sa ju v rámci projektu Tajomstvá v literatúre III pozvať aj k nám“ prezradila pracovníčka knižnice Tímea Bagačková Zollerová.

Odhodlanie, vytrvalosť a disciplína boli tri slová, ktoré si na ceste za zdravím v jedno obdobie pripomínala každé ráno. A oplatilo sa. Po roku zmenených návykov si dala zdravotný stav do poriadku natoľko, že už roky nepotrebuje žiadne lieky. Prijmite pozvanie na stretnutie a autogramiádu s Antóniou Mačingovou v pondelok 17. júna 2019 o 17:00 hod. do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave,  kultúrneho zariadenia Košického samosprávneho kraja, ul. Lipová č. 3, ktoré sa uskutoční v rámci projektu Tajomstvá v literatúre III, ktoré z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk a je hlavným partnerom projektu.

Tatiana Bachňáková, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt:

www.kniznica-rv.sk

E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk

Adresa : Lipová 3, 048 01 Rožňava

Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

Zdroj :

https://macingova.sk/

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore