Tlačové správy

Ústavný súd Slovenskej republiky otvorí svoje brány pre verejnosť už zajtra

Deň otvorených dverí Ústavného súdu Slovenskej republiky (DOD) sa koná v Košiciach už štvrtýkrát. V rámci tejto akcie najdôležitejší orgán ochrany ústavnosti na Slovensku otvorí svoje brány všetkým návštevníkom.

Oficiálna časť programu DOD sa začína o 9.00 h v pojednávacej miestnosti. Otvorí ju súbor Odrobinka pracujúci na Základnej umeleckej škole Bernolákova v Košiciach svojím predstavením na tému „Spravodlivosť“.

Návštevníkom DOD sa po prvýkrát vo svojej funkcii prihovorí predseda Ústavného súdu Slovenskej republiky Ivan Fiačan, odovzdá ceny výhercom literárnej a výtvarnej súťaže a stretne sa s novinármi.

Deň otvorených dverí ústavného súdu svojimi vystúpeniami obohatia hudobné a tanečné telesá ako Chorus Comenianus, Angel dance school, Gymposband, Pop Band a saxofónové kvarteto.

Príďte sa pozrieť na priestory ústavného súdu, ktoré sú inak verejnosti nedostupné. Pozrite si pojednávaciu miestnosť, v ktorej sa uskutočňujú verejné zasadnutia senátov a pléna ústavného súdu a príležitostne aj konferencie a semináre. Navštívte Sieň nezávislosti, v ktorej prebiehajú neverejné zasadnutia pléna ústavného súdu, a kanceláriu predsedu ústavného súdu. Vyskúšajte si talár sudcu, nahliadnite do kroniky, oboznámte sa s dielami známych umelcov najmä z východného Slovenska, ktoré sú na ústavnom súde umiestnené.

Pozývame Vás na Deň otvorených dverí Ústavného súdu Slovenskej republiky 27.septembra 2019 buďte s nami!

Vstup do priestorov ústavného súdu je od 8.00 h do 12.00 h.

program_ÚS SR_DOD 2019

 

Neoficiálny dokument pre potreby médií, ktorý nezaväzuje Ústavný súd Slovenskej republiky.

Viac informácií Vám môže poskytnúť hovorkyňa Ústavného súdu SR PhDr. Martina Ferencová, PhD.

telefón: 055/7207 295, mobil: +421 918 827 344, e-mail: martina.ferencova@ustavnysud.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore