Tlačové správy

Druhý ročník Krajskej futbalovej ligy spozná svojho víťaza

Krajská futbalová liga prilákala v tomto roku viac ako 1 160 hráčov, o jej víťazovi sa rozhodne už túto nedeľu na trávniku v Košickej Novej Vsi.

Do druhého ročníka Krajskej futbalovej ligy, ktorej organizátorom je Košický samosprávny kraj, sa zapojilo 106 tímov. Oproti minulému roku je to nárast o 13 mužstiev. Finále zimnej časti sa malo konať ešte v polovici marca, kvôli pandémii sa však muselo preložiť.

„Počtom tímov je druhý ročník Krajskej futbalovej ligy úspešnejší, čo je pre šport v našom kraji dobrým signálom. Hráčom chceme aj počas zimnej prestávky poskytnúť kvalitné podmienky na šport. Tešíme sa, že mnohí to ocenili. Kým vlani si prvý ročník zimnej časti KFL zahralo zhruba 1 000 hráčov, tento rok to bolo viac ako 1 160. Ani našu futbalovú súťaž však neobišla pandémia. Podľa harmonogramu sa stihli odohrať len stretnutia v základných skupinách a semifinále. Finále sme museli posunúť o takmer štyri mesiace,“  informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Súťaž organizuje Košický samosprávny kraj v spolupráci s Východoslovenským futbalovým zväzom. „Som veľmi rád, že sa nám podarí odohrať druhý ročník, že nám to situácia umožní, aj keď je paradox, že finále zimnej časti KFL odohráme v polovici júla. Súťaž však tento rok potvrdila svoju obľúbenosť, čo sa odrazilo na zvýšenom počte prihlásených mužstiev, aj na ich chuti hrať futbal v takýchto dobrých podmienkach. Táto futbalová liga je veľmi dobrou iniciatívou Košického samosprávneho kraja, sme radi, že sa môžeme zapájať do jej organizácie,“ povedal prezident Východoslovenského futbalového zväzu Richard Havrilla.

Prvý finálový zápas súťaže Oblastných futbalových zväzov sa začne o 10:00 hod., proti sebe nastúpia TJ Družstevník Záhor a OFK Košické Oľšany. Výkop finále družstiev Východoslovenského futbalového zväzu medzi MFK Spartak Medzev a OŠK Pavlovce nad Uhom je na programe o 13:30 hod. Aj napriek tomu, že hlavným dôvodom zapojenia sa do krajskej ligy je predsezónna príprava, víťaz Zimného pohára predsedu KSK získa možnosť zakúpenia športovej výbavy pre svoj klub.

 „Našim cieľom je v budúcnosti ligu rozšíriť prostredníctvom spolupráce s inými samosprávnymi krajmi. Hráčom tak poskytneme konkurenčné prostredie, ktoré môže v konečnom dôsledku zlepšiť ich výkony. Okrem toho, KFL myslí aj na rekreačných futbalistov, ktorí nefigurujú v žiadnom klube. Tí sa môžu zapojiť do Turnaja neregistrovaných hráčov, ktorý sa bude konať už 1. augusta v Novom Ruskove,“ dodal župan.

Zápasy Krajskej futbalovej ligy sa odohrávali od januára do marca na trávnikoch s umelou trávou v Michalovciach, Trebišove, Moldave nad Bodvou, Spišskej Novej Vsi, Košiciach a Satoraljáujhély. Zúčastnili sa ho mužstvá, ktoré sú súčasťou III., IV., V. líg, ktorých súťaže riadi Východoslovenský futbalový zväz. Rovnako tímy z VI., VII.,VIII. líg, ktorých súťaže zastrešujú Oblastné futbalové zväzy.

JUDr. Anna Terezková

Vedúca komunikačného oddelenia, hovorkyňa predsedu KSK

Košický samosprávny kraj

+ 421 918 766 004

anna.terezkova@vucke.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore