Tlačové správy

BIBLIOBOX – služba, ktorú čitatelia ocenia

„Často počujeme, že naši čitatelia nestihnú vrátiť knihy v termíne, pretože prichádzajú z práce neskoro a knižnica v tom čase už nie je otvorená. Preto im nabiehajú sankčné poplatky.

Vracanie kníh do Hornozemplínskej knižnice už nebude zdĺhavá záležitosť, či spomínanie aké sú otváracie hodiny knižnice, ale naopak pohodlná a nezaťažujúca záležitosť. Rozhodli sme sa vyjsť našim čitateľom  v ústrety a zakúpili sme  Bibliobox, “  hovorí riaditeľka Hornozemplínskej knižnice vo Vranove nad Topľou Emília Antolíková. Projekt „Zjednodušíme vrátenie kníh“, vďaka ktorému sme Bibliobox zakúpili, podporilo Ministerstvo kultúry SR a plne bude uvedený do prevádzky dňa 2.8. 2012 o 11:00 hod. pred budovou Mestského domu kultúry.

Vďaka Biblioboxu budú môcť naši čitatelia vrátiť knihy do našej knižnice 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Vrátené knihy budú v Biblioboxe ako v bavlnke. Dopadnú do vozíka s posuvným dnom, s mäkkou a elastickou podložkou . Tým je minimalizovaná možnosť ich poškodenia pri dopade. Vhod Biblioboxu je prispôsobený tak, aby zamedzil napríklad vyliatie tekutiny na knihy. Výrazným rysom Biblioboxu je jeho grafické spracovanie, ktoré je prispôsobené na základe požiadaviek knižnice. Vranovský Bibliobox bude vo farbách mesta – žlto- modrý.  Veríme, že nová služba našej knižnice naplní očakávania čitateľov.

 Emília Antolíková

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore