Tlačové správy

Dúhový štvrtok

Po literárnom a tanečnom štvrtku pokračovalo Zábavné leto v Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou Dúhovým štvrtkom. Napriek tomu, že za oknami pršalo, ale možno práve preto že pršalo, prišlo do vranovskej  knižnice 63 detí, 9 rodičov a 13 starých rodičov – a to sme nespočítali všetkých, pretože deti neustále prichádzali a tety knihovníčky nestačili prikladať stoly a stoličky.

„Tešíme sa, že deti nesedia pri počítači, ale prijali naše pozvanie a chceli prežiť štvrtkové predpoludnie v knižnici“ – povedala riaditeľka Hornozemplínskej knižnice vo Vranove Mgr. Emília Antolíková. Dúhový štvrtok totiž v sebe ukryl  výtvarnú tvorivú dielňu pre deti, dospelých aj tých skôr narodených. Deti sa premenili na výtvarníkov, ilustrátorov, pod taktovkou dospelých modelovali z plastelíny, vyrábali  stromčeky šťastia, ale čo je najdôležitejšie, zabávali sa. Sme radi, že knižnica je miestom stretnutia a spája generácie pri spoločných aktivitách. Pod rukami detí vznikli  krásne umelecké dielka, ktoré odborná porota na konci leta vyhodnotí a v rámci projektu Čítačka s písačkou aj ocení. Projekt Čítačka s písačkou podporilo Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky a my knihovníci sa tešíme, že tento projekt je úspešný a darí do neho zapájať stále viac detí. 

OZ Korálky a Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou  srdečne pozýva  2. augusta 2012 o 10:00 hod. do knižnice na  Hravý štvrtok, ktorý bude o hádankách, hlavolamoch, tajničkách, spoločenských hrách a šancu snáď dostane aj X-BOX..

Súčasťou podujatia dňa 2.8. 2012  bude o 11:00 hod. prezentácia novej služby na vrátenie kníh. Do prevádzky bude slávnostne uvedený  pred budovou Mestského domu kultúry  BIBLIOBOX.

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore