Tlačové správy

Košice štetcom

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, a Eleonóra Kovalčíková pozývajú širokú verejnosť do priestorov knižnice na výstavu obrazov pod názvom „Košice štetcom“. Výstava sa bude konať v termíne od 7.2.2022 do 30.3.2022.

Eleonóra Kovalčíková sa narodila v Martine, detstvo prežila v Gemerskej Polome, takmer polstoročie žije v Košiciach. Študovala propagačnú grafiku, k maľovaniu sa dostala až v dôchodkovom veku. Zúčastňuje sa výtvarných plenérov v Poľsku, Maďarsku, Česku, Rumunsku a na Slovensku. „Pracujem s akrylom, používam i kombinované techniky. Vo svojej tvorbe stvárňujem prírodu, rôzne zákutia a pamätihodnosti Košíc“ povedala v krátkosti o sebe Eleonóra Kovalčíková a dodala „Pravidelne vystavujem na kolektívnych výstavách a prezentáciách klubov a združení doma i v zahraničí, ako aj na Krajskej súťaži neprofesionálnej výtvarnej tvorby Výtvarné spektrum. Venujem sa tiež kurátorskej činnosti autorských výstav, najmä košických výtvarníkov“.

Srdečne pozývame všetkých záujemcov o výtvarné umenie do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová č. 3 na výstavu obrazov všestrannej maliarky Eleonóry Kovalčíkovej pod názvom „Košice štetcom“. Výstava bude dostupná pre verejnosť v rámci výpožičných hodín knižnice v termíne od 7.2.2022 do 30.3.2022. Vstup je voľný.

Tatiana Bachňáková

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt: www.kniznica-rv.sk      E-mail: kniznica@kniznica-rv.sk

Adresa: Lipová 3, 048 01 Rožňava

Tel.: 058/ 788 09 11, 788 09 17

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore