Tlačové správy

Pridaj sa aj ty! Bezplatný akcelerátor naštartuje aj tvoj biznis.

Akceleračný program Jump for CEE je opäť otvorený aj pre Slovákov, ktorí chcú začať podnikať, majú nápad, ale váhajú s jeho uskutočnením. Vítaní sú všetci podnikania chtiví jednotlivci a tímy z regiónu strednej a východnej Európy so solídnou znalosťou angličtiny a záujmom o svet digitálnych technológií. Program Jump for CEE prináša jeden z najvýznamnejších európskych B2B akcelerátorov a jeden z najaktívnejších investorov do začínajúcich firiem, estónsky Startup Wise Guys (SWG).

V poradí druhá fáza programu sa uskutoční od mája do júla 2022 a rovnako ako v minulom kole aj teraz budú všetky podujatia pre účastníkov bezplatné. V rámci programu sa uskutočnia rôzne typy podujatí – idea hack, hackathon a pre-akcelerátor. Účastníkom pomôžu budovať podnikateľské myslenie, učiť sa základy podnikania a využívať sieť rovesníkov a mentorov. Idea hack pomôže účastníkom vyhrať sa s prvotnou ideou zatiaľ čo hackathon ich naplno vtiahne do 48 hodinového kolotoča nápadov a riešení, ktoré budú nakoniec  odprezentované pred porotou. Každý, kto sa zúčastní aspoň jedného z uvedených podujatí, sa následne môže prihlásiť do pre-akcelerátora, ktorý sa bude konať v online priestore po dobu ôsmich týždňov.

SWG má ambíciu zapojiť do programu až 400 jednotlivcov a tímov zo  strednej a východnej Európy a pomôcť im pretaviť  svoje nápady do vlastného podnikania. Prihlasovanie je možné už teraz na  https://startupwiseguys.com/jumpforcee/.

Do prvého kola JUMP for CEE, ktoré sa uskutočnilo na jeseň 2021, sa zaregistrovalo viac ako 330 účastníkov z 31 krajín, z toho 170 účastníkov z regiónu strednej a východnej Európy.  Medzinárodná sieť mentorov a odborníkov pomohla počas programu vytvoriť 17 tímov, ktoré priniesli a rozvinuli podnikateľské nápady v rôznych odvetviach, ako je vzdelávanie, kybernetická bezpečnosť, bezpečné platby, cestovanie, poľnohospodárstvo, šport a mobilita. Najlepšie hodnotený tím obdržal investíciu od Startup Wise Guys a bol pozvaný, aby vstúpil do akceleračného programu.

„Za 10 rokov našej činnosti sme zaznamenali obrovský úspech v pomoci začínajúcim podnikateľom odhodlaným premeniť svoje nápady na prosperujúce firmy. Teraz, aj prostredníctvom tohto programu,  využívame príležitosť, aby sme časť nášho úspechu vrátili spoločnosti. V rámci našej nadácie realizujeme ambiciózne projekty, ktoré pomáhajú rozvíjať udržateľné miestne aj medzinárodné startupové ekosystémy,“ povedal Cristobal Alonso, globálny generálny riaditeľ startupu Wise Guys.

Kontakt pre médiá:

Katarína Podracká, getCLIENTS

E-mail: podracka@getclients.sk, Tel.: +421 903 181 615

Google.org

Google.org spustila v roku 2021 program Impact Challenge CEE s cieľom podnietiť inovácie u jednotlivcov a tímov, ktorí boli negatívne ovplyvnení hospodárskou krízou spôsobenou ochorením Covid-19. Program rozdeľuje viac ako 2 milióny EUR neziskovým organizáciám, podnikom a akademickým inštitúciám na realizáciu charitatívnych projektov. Startup Wise Guys, uznávaný za svoju prácu so zakladateľmi v regióne, bol vybraný ako príjemca tohto programu s akceleračným programom bez vlastného kapitálu s názvom „Jump for CEE“.  Počas celého programu, Startup Wise Guys hosťuje sériu modulov v troch fázach, ktoré prebiehajú do decembra 2022.

Startup Wise Guys:

Startup Wise Guys je najskúsenejším európskym B2B akcelerátorom a jedným z najaktívnejších investorov do začínajúcich startupov. SWG bola založený v Tallinne v roku 2012 a doteraz pomohol viac ako 500 zakladateľom posunúť ich podnikanie na vyššiu úroveň. K dnešnému dňu Startup Wise Guys uskutočnil viac ako 235 startupových investícií, zaznamenal päť ukončení a dosiahol celkové prežitie a úspešnosť startupov nad 77 %. Startup Wise Guys spravuje programy akcelerátora SaaS z Milána, ako aj programy zamerané na kybernetickú bezpečnosť od spoločnosti Cosenza. S výrazným dodatočným zastúpením v Škandinávii, Poľsku, Ukrajine, Afrike a na Balkáne sa SWG snaží stať sa hlavným akceleračným programom pre akýkoľvek B2B startup, ktorý sa chce globálne rozšíriť. Startup Wise Guys bol vyhlásený za Hottest Accelerator na súťaži Europas Startup Awards v roku 2021.

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore