Tlačové správy

Charitatívny koncert Spájanie generácií s Pavlom Šporclom

Štátna filharmónia Košice v spolupráci s občianskym združením Spájanie generácií pozýva na charitatívny koncert s prestížnym husľovým virtuózom Pavlom Šporclom. Pod taktovkou šéfdirigenta a zbormajstra Štátneho divadla Košice Petra Valentoviča a v sprievode orchestra ŠFK odznejú obľúbené melódie Čajkovského či Sarasateho. Mimoriadny koncert s názvom Spájanie generácií sa uskutoční v sobotu 4. júna 2022 o 19:00 hod. v Dome umenia. V cene vstupenky je zahrnutý charitatívny príspevok na materiálnu pomoc pre Arcus – prvé denné Alzheimerové centrum v Košiciach. 

Potešiť poslucháčov, ale aj chorých ľudí

Husľový virtuóz Pavel Šporcl je česká výrazná umelecká osobnosť a laureát mnohých popredných súťaží. Vystupuje na svetových pódiách a festivaloch s renomovanými orchestrami a takmer všetky jeho albumy získali titul Platinová platňa. Poslucháčov púta aj neformálnym vystupovaním a obliekaním, ktorým sa snaží obecenstvu čo najviac priblížiť.  Verejnosti sú známe i jeho unikátne modré husle.

Pavel Šporcl na košický charitatívny koncert pozýva slovami: „Jsem velmi rád, že se opět potkám s kolegy a muzikanty ze Státní filharmonie Košice, se kterou jsem mnohokrát vystupoval. Zahrajeme pro naše publikum krásný a virtuosní program. Je to již poněkolikáté, co budu spolupracovat s organizací Spájanie generácií a Ľubicou Gaľovou. Je dobře, že se podobné organizace snaží pomáhat lidem kolem nás. Na takových charitativních koncertech velmi rád vystupuji, protože nedělám radost pouze posluchačům v sále, ale i nemocným, kteří nemohou přijít.“

Program:

Piotr Iľjič Čajkovskij: Rómeo a Júlia, fantázia – predohra
Camille Saint-Saëns: Introdukcia a Rondo capriccioso pre husle a orchester, op. 28
Pablo de Sarasate: Cigánske melódie pre husle a orchester, op. 20
Pablo de Sarasate: Carmen, fantázia pre husle a orchester, op. 25  

Mimoriadny koncert – Spájanie generácií – sa uskutoční v sobotu 4. júna o 19:00 v Dome umenia.

Vstupenky na koncerty Štátnej filharmónie Košice sú v predaji cez portál www.navstevnik.sk, vo vstupenkovej pokladnici Domu umenia od pondelka do štvrtka (10:00 – 12:00, 14:00 – 17:00) a hodinu pred podujatím na mieste jeho konania.

Kontakt pre médiá:
Lucia Radzová, PR manažérka ŠfK
+ 421 918 802 101, lucia.radzova@sfk.sk

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore