Tlačové správy

27. január je Medzinárodným dňom pamiatky obetí holokaustu

Na Slovensku si obete holokaustu pripomíname dvakrát. 9. september je Pamätným dňom obetí holokaustu a rasového násilia počas vojnového slovenského štátu. Čiže je to spomienka na obete najprísnejšej protižidovskej legislatívy, ktorej prijatie vyústili až do deportácie židovského obyvateľstva z nášho územia.

27. január je celosvetovým, teda Medzinárodným dňom pamiatky obetí holokaustu. Stanovený bol na deň oslobodenia vyhladzovacieho tábora Auschwitz-Birkenau (27.1. 1945) Červenou armádou.

Ľudstvo nesmie na tieto hrôzy zabudnúť, inak sa, napriek existencii desiatok tisíc priamych svedectiev a dôkazov, budú šíriť  klamstvá skryté za  „iný názor“.

Vo svete už niekoľko rokov existuje iniciatíva #WeRemember  – Spomíname a nezabúdame. Každoročne sa s týmto nápisom odfotografujú známi ľudia – športovci, umelci, politici a aj my všetci – bežní občania, ktorí súhlasíme s mottom iniciatívy – Učme sa z minulosti, aby sme ochránili budúcnosť.

Tento rok sa obraciame na kolektívy – triedne, školské, pracovné, športové, priateľské. Ak s touto myšlienkou súhlasíte, pripojte sa, prosím,  k celosvetovej iniciatíve v rámci Medzinárodného dňa spomienky na holokaust.

V období od 20. do 27. januára sa, prosím, odfotografujte s nápisom #WeRemember, alebo v slovenčine – #Spomíname a nezabúdame,

Fotografiu zverejnite na vlastných sociálnych sieťach a zároveň nám ju, prosím, zašlite na mailovú adresu: hovorca@uzzno.sk. Zaslaním fotografie vyjadrujete súhlas s jej zverejnením na sociálnych sieťach Ústredného zväzu židovských náboženských obcí na Slovensku.

Komunikačný tím ÚZŽNO

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore