Tlačové správy

1856 Osudové stretnutie – historický event v trebišovskom kaštieli

Preneste sa s nami do druhej polovice 19. storočia na ples cisára Napoleona III. a zažite osudové stretnutie grófa Gyulu Andrássyho s krásnou Katinkou Kendeffy, jeho budúcou manželkou.

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, si pre návštevníkov a nadšencov histórie pripravilo historický event v trebišovskom kaštieli, ktorý sa uskutoční dňa 22. septembra 2023.

„Historický event v trebišovskom kaštieli, ktorého cieľom je priblížiť návštevníkom osudové stretnutie grófa Andrássyho s budúcou manželkou Katinkou Kendeffy, je ďalšou aktivitou trebišovského múzea, ktorá bola pripravená v rámci 200. výročia narodenia grófa Andrássyho a nadväzuje na výstavu ANDRÁSSY 200,“ uviedol Rastislav Trnka, predseda Košického samosprávneho kraja.

Pre návštevníkov sme si pripravili dva programy. Hlavný večerný program začne o 20.00 hod. v interiéri kaštieľa dobovou módnou prehliadkou skupiny Fringia a program bude doprevádzaný opernou sólistkou Líviou Nagy Abaházi. Po skončení módnej prehliadky dôjde k „osudovému stretnutiu“ grófa Andrássyho a Katinky Kendeffy a slávnostne sa otvorí „ples Napoleona III“, kde nebude chýbať hudba, škola historického tanca a malé občerstvenie. Večerný program končí o 00.00 hod. Počet lístkov na ples je obmedzený a už teraz si ich môžete zakúpiť v predpredaji v trebišovskom kaštieli. Cena lístka je 20 eur na osobu. Povolený dresscode na večerný program je historický dobový kostým/spoločenské šaty/oblek.

Pre záujemcov, ktorí si nestihnú včas zakúpiť lístky na hlavný večerný program alebo iba chcú zažiť atmosféru predplesového času, máme prichystaný poobedňajší program v areáli kaštieľa. Od 16.00 hod. (každých 20 minút) si môžete spolu s lektorkou prejsť štyri dobové stanovištia, kde sa dozviete od klebetiacich dám či pánov, čo sa to dnes večer na plese udeje, kto je „krásny obesenec“ a prečo do Paríža zavítala jedna z najkrajších žien Uhorska. Po absolvovaní tejto krátkej prehliadky sa môžete previesť na historickej bričke ťahanej záprahom po areáli kaštieľa a aj takto sa vrátiť v čase. O 17.00, 18.00 a 19.00 hod. si môžete pozrieť ohňovú show a budete mať možnosť odfotiť sa pri historickej fotostene, pričom fotografiu obdržíte okamžite. Poobedňajší program v areáli kaštieľa končí o 19.00 hod. Vstupné je 5 eur/dospelá osoba, 3 eurá/deti, ZŤP, dôchodcovia, 15 eur/rodinná vstupenka. Vstupenky si budete môcť zakúpiť priamo na mieste pred bránami kaštieľa.

Trebišovské múzeum si v tomto roku pripravilo pre návštevníkov a záujemcov histórie niekoľko aktivít. Historický event je našou druhou aktivitou, pričom v októbri nás ešte čaká Hon na líšku a historická konferencia. Pevne verím, že si každý návštevník príde na svoje. Historický event sme rozdelili na dva programy – poobedňajší a hlavný večerný program, aby nebol nikto ukrátený,“ povedala riaditeľka múzea Beáta Kereštanová.

Pre viac informácií nás kontaktujte na telefónnom čísle 0905 212 621, sledujte našu stránku www.muzeumtrebisov.sk alebo našu FB stránku Múzeum Trebišov – Kaštieľ Andrássyovcov, kde nájdete informácie o programe.

Kontaktná osoba:

Mgr. Nikola Radová

Email: radova.nikola@muzeumtrebisov.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore